Miért akarja az összes helyesírás-ellenőrző a Windows és Linux szavakat nagy betűvel írni?
Figyelt kérdés
Most a kedvükért én is úgy írtam, de nem értek vele egyet. Ezek gyűjtőfogalmak, mindegyikbe sok konkrét rendszer tartozik. Talán valami védett márkanév dolog lehet a háttérben? Windows esetén könnyű elképzelni, de a másiknál fura lenne.2013. febr. 19. 20:43
11/13 anonim válasza:
Szerintem akkor is, azaz mindenképp nagybetűs; nem tudom értelmezni, hogy ez így köznévi értelemben szerepelne...
12/13 BringaManó válasza:
Nem lesz az köznév attól, hogy "egy" van előtte.
(A tulajdonnév nem azt jeletni, hogy egy van belőle, ugye, Béláim. És viszont: ha valamiből egy van, az attól még nem tulajdonnév, ahogy az internet sem, meg a világegyetem sem.)
Attól lesz kisbetűs (magyar nyelven laglábbis), ha melléknévvé változik, vagyis ha neked van egy Opelod (vagy Opeled – de ez már egy másik történet... :-), akkor te opelos (vagy opeles) vagy.
13/13 anonim válasza:
Megjegyzem, az "Internet" eredetileg tulajdonnév lenne, csak a magyarban valamiért köznév. A kisbetűs "internet" pedig eredetileg egy gyűjtőfogalom bizonyos számítógépes hálózatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!