Tudtok ilyet mondani?
Segítenek a mondatrészek kérdései. Ezekre válaszolj egy-egy szabadon választott szóval; ezeket írd le magadnak sorban, egymás után:
A: Ki? / Mi?
Á: Mit csinál? / Mi történik?
T: Mit?
Hi: Mikor?
Hh: Hol?
Hsz: Mennyi?
Hm: Hogyan? Milyen módon?
Há: Milyen állapotban?
A leírt 8 szóból összeállíthatod a mondatot, csak a szórendet kell megfelelően megválasztanod.
Sok sikert. :)
Berta Wooster írt tegnapelőtt itt először – gyorsan, bár eltévesztve – választ.*
(Az eredeti sorrendet megtartottam, rád bízom, hogy értelmesre faragd... :-)
"Eltévesztve", mert a számhatározó kérdése: hányszor/hányadszor. (A mennyi a minőségjelzőé.)
Üdv:
BM
(B.eleköt M.indenbe)
* Tegyétek el emlékbe, ilyen béna-suta-ügyefogyott mondatot – remélem – ritkán láttok tőlem. :-)
Jogos a javítás, tényleg elkapkodtam. Elnézést kérek érte.
Neked meg szerencséd, BM, hogy - bár némi késéssel, de - javítottad magad, különben én tettem volna. :P
Ahh, azt a szégyent nem éltem volna túl!... ;-)
(Amúgy itt javíthatsz bármikor – még engem is!! ;-) –, de hogy a tudomány rovatban (csimpánz) miért kellett nyt.náciskodni, azt nemtom (OK, Süsü kezdte, persze. – Hát komolyan mondom, mint az oviban!!!... :-))
"de hogy a tudomány rovatban (csimpánz) miért kellett nyt.náciskodni, azt nemtom"
Igaz ami igaz, nekem is viszketett a tenyerem majomemberéknél. És nemcsak a debil kérdés feltevése, hanem a módja miatt is!
Na, én meg itt nem tudtam visszatartani magamat, a kérdéa nektek is tetszeni fog!
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__38..
"Ahh, azt a szégyent nem éltem volna túl!... ;-) "
Jaj, dehogynem... Te sem vagy kifejezetten az a Betoji Nyúlbéla. :D
"Amúgy itt javíthatsz bármikor – még engem is!! ;-) "
Köszi az "engedélyt", nem mintha szükségem lenne rá. :P
De örömmel tapasztaltam, hogy hála Istennek / szerencsére a "tuskó visszap.fázós" típus sem vagy. :)
"de hogy a tudomány rovatban (csimpánz) miért kellett nyt.náciskodni, azt nemtom (OK, Süsü kezdte, persze. – Hát komolyan mondom, mint az oviban!!!... :-)) "
1. Mert nytnácziskodni jóóóó. :D
2. Mert ez kategóriától független. A helyesírás az helyesírás mindig és mindenhol. Caesar non supra grammaticos.
3. Mert van egy bizonyos szint, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni.
Megjegyzem, az a kérdező szerintem minden eddigi negatív rekordot megdöntött a "4 mondat = 48 szó --> 30+ hiba" eredményével. Meg kellene nézni a Guiness-rekordok könyvét, hátha bekerülne...
4. Süsüt (azaz 2xSüt) én is Süsünek hívom magamban. :D
Az teljesen mindegy, hogy ő kezdte-e vagy sem; én magamtól is el tudom kezdeni ám, és nem fogom másra... :P
De vitán felül könnyebb máshoz csatlakozni, mint elkezdeni. ;)
@ Julianna:
Nem tetszik a kérdés, az ilyen b.nkóktól tudok a falra mászni, mint a kérdező is. Az ilyeneknek néha elég erősen be szoktam ám szólni, nem fogom vissza magam...
Itt aztán nem zavarna, ha valaki a sárga földig lehordaná a kérdezőt. :D
Azt nem tudom, hogy azok a nagyon leoltós júzerek miért nem találják meg az ilyen kérdéseket, akik sokszor indokolatlanul is sértegetnek másokat... :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!