Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » "Hogy hívják? Andrea. Neeem,...

"Hogy hívják? Andrea. Neeem, hanem úgy, hogy gyere ide! " "Hogy alszik? Jól! Neeem, hanem fekve! " Stb.

Figyelt kérdés

Ez talán nem is helyesírás, de csak itt találtam a megfelelő helyet...., elnézést!

Szóval találkoztam egy idős úriemberrel, aki viccelődve bár, de igyekezett tesztelni. Vettem a poént, de sajnos nem értek egyet az álláspontjával. Mi a véleményetek? Ezekre mi a helyes magyar "nyelvészeti" válasz?

2009. aug. 19. 22:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettö válasz helyes.
2009. aug. 19. 23:26
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Én most ezt nem értem :$

Mi itt a kérdés vagy most ez hogy van?

2009. aug. 20. 00:25
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Az "idős úriember" alighanem második gyermekkorát éli.

Ez óvodás színvonal. De ott is inkább kiscsopis.

2009. aug. 20. 07:49
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
gondolom csak poénkodott, nekem tetszett volna, ha ilyesmivel ugratnak =)
2009. aug. 20. 09:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy viccelődött, de amikor már a sokadik "poénját nyomta el", már nem nagyon tudtam nevetni. Ráadásul teljesen meg volt győződve, hogy ő most "népoktat", lévén csak és kizálag az a helyes, amit ő mond. Szerintem is mind a két válasz helyes, de szerinte nem. Sikerült elbizonytalanítania :)), ezért is kérdeztelek meg titeket!

Köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 20. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne bizonytalanodj el, tényleg mindkettő helyes. Azzal nem jött a bácsi, hogy nem felszállunk egy közelekdési járműre, hanem pl. fellépünk?

A Hogy alszik? kérdés egyébként azért érdekes, mert a "hogy" rákérdezhet állapotra és módra. Ha állapotra kérdez, akkor fekve, ha módra, akkor jól. :)

A hívják meg a nevezik rokon értelmű változata.

Egyébként ezek tényleg idegesítőek tudnak lenni nagy mennyiségben, és bizonyos értelmi szint fölött.

2009. aug. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!