Hogy ejtsük ki a szánkon a thank you szót?
Figyelt kérdés
fenkju vagy szenkju2012. szept. 22. 20:46
1/13 anonim válasza:
igazából az elején ilyen "pösze betű" van szóval.. de kb. így szenkjú ( de a "sz" betűt úgy mondd mintha pösze lennél:P)
2/13 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy. Hallottam már angol embertől úgy is, hogy tenkju. De ha a gugli fordítóba beírod, akkor ott meghallgathatod, hogy hogy ejti ki.
3/13 A kérdező kommentje:
mit jelent az hogy pösze
2012. szept. 22. 21:37
4/13 anonim válasza:
Ezen az sz-es pöszítésen ne görcsölj! Az angolgok se így ejtik, legfeljebb a magyar nyelviskolákban tanítják így.
Egyszerűen tenk ju.
6/13 anonim válasza:
7/13 anonim válasza:
Én nyáron Londonban voltam, és ott thenk júnak ejtették.
A h betűt is ki lehetett érteni.
8/13 anonim válasza:
az első vagyok, lehet hogy csak én tudom így, de angol, ismerőseim így ejtik, szerintem így kell a szótárakban is ígyvan..de te tudod:)
9/13 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy az angolban a 'th'-t úgy kell kiejteni, mintha az 'f' és 'sz' között lenne a hang.
10/13 anonim válasza:
T-k0rben lehet gyakorolni, hogy a nyelvedet a fogad mögé teszed, majd hírtelen elengeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!