Sly007 kérdése:
Miért van a Mississippi-ben négy darab S, négy darab I, de csak kettő P és egyetlen egy árva M?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 24. 08:31
2/9 anonim válasza:
Az M-ből is legyen benne kettő? :)
Ez a neve, ennyi. Nincs olyan szabály, hogy minden tulajdonnévben csak páros számban állhat egy betű.
3/9 anonim válasza:
Szia!
Kérdésed után nekem is szöget ütött a fejembe, hogy bizonyára a jelentésével függ össze.
Ezt találtam:
Üdv: Ági
4/9 anonim válasza:
OFF, de ha már Helyesírás: Mississippiben.
5/9 pacsi válasza:
nem válasz a kérdésre:
A Mississippi neve az odzsibua indián misi-ziibi szóból ered, ennek jelentése „nagy folyó”.
forrás:
7/9 A kérdező kommentje:
Igen nyilván nem komoly kérdés, azért érdekes válaszokat kaptam. Amúgy a kérdés eredetije egy filmen hangzott el. (talán chewie chase film volt?) Még évekkel ezelőtt megütötte a fülem, és azóta is érdekesnek tartom a kérdést... :)
2012. ápr. 25. 10:19
8/9 anonim válasza:
Gondolom a kőművesek itt is megörökítették a jelképeiket. Ossz, szorozz, valahogy biztosan kijön a 6, a 66, netán a 23.
9/9 A kérdező kommentje:
hmm a 42 kijön :)
2012. máj. 1. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!