Ha már annyiszor leírják a szerelem-szex témakörben, akkor miért nem tudják helyesen megtenni, így: szexszel?
Figyelt kérdés
Mindenki azt írja, hogy szexel... Nem tanítják az ilyen szavak helyesírását? (És nem én értem félre, tényleg a -val/-vel raggal van gond...2009. jún. 15. 16:59
2/10 anonim válasza:
Attól függ szerintem, hogy mire gondolnak. Ilyen jellegű kérdésnél pl.: Problémáim vannak a szexszel... akkor tényleg a -vel ragot használja. De ha csak arra gondol, hogy a szexelni rövidebb formája, akkor az csak szexel, nem kell hozzá a -vel rag.
3/10 A kérdező kommentje:
Legalább a helyesírást megtanulnák... (Tudom, most aki kötekedő megkérdezhetné, hogy akkor miért látogatom... De elképesztő...)
2009. jún. 15. 17:11
4/10 A kérdező kommentje:
Második válaszoló, köszönöm az építő jellegű javaslatokat, de direkt kiírtam, hogy a -val/-vel raggal van gond. A magyar nyelv elegendően fejlett ahhoz, hogy képes legyek rájönni a szövegkörnyezetből, hogy milyen formában használnák... De képtelenek rá...
2009. jún. 15. 17:14
5/10 A kérdező kommentje:
A legújabb: "be bizonyítani". Általános iskola második osztály.
2009. jún. 15. 17:26
6/10 anonim válasza:
ilyeneket nem tanulunk az iskolában:)
7/10 anonim válasza:
A "szexszel" szó a mondatban eszközhatározó, a "szexel" pedig ige. Attól függ, hogy az illető mire gondol. Persze van aki nem tanult általánosban... :P
8/10 A kérdező kommentje:
Igen, mint azt írtam, tisztában vagyok a szexszel és a szexel szavak közötti különbséggel. A kérdésem azért született, mert mások nincsenek...
2009. jún. 15. 20:53
9/10 Pofazoli válasza:
Csakhogy az eszközhatározó az mondatrész az ige pedig szófaj. És ez a kettő sok mindenben különbözik.
10/10 A kérdező kommentje:
Igen... A kommeneted és a hasznos pedig mindenben különbözik... Gratulálok, ülj le, 1-es! Kösz a semmit... Idióta!
2012. jún. 16. 20:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!