Olvasd el Nagy László Adok nektek aranyvesszőt című kötetéből az Összevont házfelügyelő című írását. Ezt hogy értelmezzem? Nem értem. Meg mondanátok a kérdésekre a válaszokat?
Képzeltem,ha szegény is nem apad el soha. Mert a valóság ingerel most is,íme a kaputábla:
"Összevont házfelügyelő a Lengyel u. 4-ben található!"
Minden részvétem azoké, akiket ügyeik löknek az összevont házfelügyelő elé, torka elé.Barlangjába.Mert ha összevont, akkor 7 feje van legalább. de éppen ilyen éktelen,ha csak egy feje van és törzse 7.Mesébe illik,s nem a Lengyel utcába.Ha mégis kiderülne,hogy az összevont házfelügyelő nem a mese,s nem a mai biológia szörnye,hanem nyájas bácsika csupán, akkor is ordít ez a nyelvi rémség. Sárkány, ez is irtani való
KÉRDÉSEK:
a) Egészítsd ki az alábbi főmondatokat a szöveghez kapcsolódó mellékmondattal!
-Annak a feladata kijavítani a hibás szöveget,.............................................................
-Egy szöveget olvastunk a kaputáblán,olyat.......................................................................
b)Milyen mellékmondatot szerkesztettél az első, illetve a második főmondathoz?
Első mondat:.....................................
Második mondat:..................................
c)Hogyan lehetne helyesen közölni a lakókkal, hogy "összevont" a házfelügyelő?
NAGYON,NAGYON KÖSZI!!:)
a. ... aki kiírta.
..., ami a házfelügyelő személyével kapcsolatos.
b. elso mellékmondat: kijelentő
második mellékmondat: szintén
c. Tisztelt Lakótársak!
A házfelügyelő a Lengyel utca 4-ben található.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!