Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan helyes: filme vagy filmje?

Hogyan helyes: filme vagy filmje?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy banális, csak most valahogy leblokkoltam, és képtelen vagyok eldönteni. Az egyik értelmetlennek tűnik, a másik meg baromságnak.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 15. 09:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
filmje
2011. dec. 15. 09:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Filmem, filmed, filmJe

filmünk, filmetek, filmJük.

(Amúgy érdekes, de egy pillanatra én is belezavarodtam. :))

2011. dec. 15. 09:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)
2011. dec. 15. 09:28
 4/8 macintosh válasza:
53%
ha valaminek a leírása gondot okoz nekem néha-néha akkor be szoktam írni a google-ba és az eldönti. én ezt szoktam használni.
2011. dec. 16. 08:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért a helyesírás-ellenőrzőkkel vigyázni kell, mert sok marhaságot elfogadnak (pl. szervíz, labdarugó stb.), egy csomó helyesen írt szót pedig aláhúznak.
2011. dec. 16. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
flme is lehet meg filmje attól függ hogy mondod.
2011. dec. 16. 13:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha a Google-nél arra gondolsz, hogy beütöd több változatban, és megnézed melyiknek ad több találatot, azzal az a gond, hogy a nagyon klasszikus hibákat nem lehet kiszűrni, mert bizonyos esetekben a hibásra több találat érkezik. Ilyen volt a menyegző és mennyegző. Profi lagziszervezők írták hosszúval, miközben a rövid a helyes.

A helyesírás-ellenőrzők már hatékonyabbak, de nyilván ott is találni elírásokat. Én a [link] oldalt szoktam használni, legtöbb esetben segít, de a filme-filmje kapcsán nem tudott hasznosat mondani.:)

2011. dec. 16. 21:27
 8/8 A kérdező kommentje:

Amúgy nem kerekítenék ekkora felhajtást belőle, ha nem egy DVD-borítóra kellett volna kiírni. Ott pedig, mint tudjuk, nem illik tévedni.:)

Köszi a válaszokat!

2011. dec. 16. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!