Helyes az a szó, hogy "hós" (a "hónapos"-ból képezve)?
Figyelt kérdés
Sokat olvasom itt ezt a szót és a falra tudnék mászni tőle valamiért. Van olyan szó, hogy "hós"? Ez rövidítésnek számít?2009. ápr. 10. 14:58
1/3 anonim válasza:
Nem! Bizony helytelen. A "hónapos" szót semmiképpen nem lenne szabad így rövidíteni. Esetleg a "havas" szóból lehetne egy ilyen formátlan és helytelen alakot képezni, de ezt csak egy kisgyerek szájából szabadna elfogadni. Azonban őt is figyelmeztetni kellene ennek helytelen voltára és elmagyarázni, hogy az bizonyos út pld. nem "hós", hanem havas.
2/3 anonim válasza:
Na, ezek szerint én mégsem vagyok egyedül :) Már ott tartok, hogy végig sem olvasom azt a kérdést/választ, amiben ez a szó szerepel... a másik ilyen a "babás" ez nekem olyan, mintha betegség lenne a várandósság, olyan, mintha azt mondaná: náthás, taknyos, stb... Egyik elkezdi aztán a többi folytatja, pedig nagyon ronda.
3/3 anonim válasza:
Helytelen. És engem is idegesít. Épp úgy mint a babás. Némelyik anyukának szerintem kicsit agyára megy ez az állapot... És akkor lökik az ilyen hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!