"Valószínűleg, hogy" és "Muszáj vagyok" - Ugye jól tudom, hogy helytelenek?
Figyelt kérdés
Megőrülök, ha meghallom valamelyiket! Vagy lehet, hogy már helyesnek számít?2009. ápr. 9. 10:56
11/17 anonim válasza:
ENGEM IS BORZASZTÓAN ZAVAR, HA VALAKI HELYTELENÜL HASZNÁLJA -AKÁR SZÓBAN, AKÁR ÍRÁSBAN- A SAJÁT ANYANYELVÉT! Amitől még szintén borsókázik a hátam, az a "nem-e lehetne..."!!! Erre csak annyit szoktam válaszolni, hogy "Neme: NŐŐŐŐ"!!!
12/17 anonim válasza:
A "muszáj"-a német "müssen"= kell szó "magyarított" változata(ich muss ín die Stadt= be kell mennem a városba).Használata elterjedt, azonban a "muszáj vagyok" tükörfordítás teljesen magyartalan!
13/17 anonim válasza:
Ki dönti el,hogy egy válasz hány %-ban h a s z n o s ? Szerkesztői bíróság???
14/17 anonim válasza:
07:08-nak! Ezt magam sem tudom, de őszintén szólva engem is érdekelne!
15/17 A kérdező kommentje:
Szerintem a kis kezek kattintgatásából adódó statisztika. Én mindenesetre mindenhol zöld kezecskét nyomtam. :)
2009. ápr. 14. 08:12
16/17 anonim válasza:
engem is az "ezmiatt" és az "azmiatt" idegesít a legjobban
a névelő(az, a) azért van hogy a szó eleji magán illetve mássalhangzót kompenzálja, vagy valami hasonló.
ugye ha mássalhangzóval kezdődik akkor "a" ha meg magánhangzóval akkor "az"
Az Ezmiatt és az Azmiatt monnyon' le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!