Hogyan írjuk helyesen: mindig vagy mindíg?
Figyelt kérdés
2006. okt. 25. 08:54
2/28 Brain Storming válasza:
Mindig - de beszédben gyakran megnyújtjuk a második 'i'-t, így sokan hosszú 'í'-ven írják kiejtés után. Valójában nincs jelentősége, mert sem írásban, sem kiejtésben nem lehet mással összekeverni. Ha ezt valaki kifogásolja, annak a személlyel magával van baja, nem a beszédmódjával!
3/28 anonim válasza:
Mindig. a "mindíg"-gel még nem találkoztam, annál többször a "mindég"-gel! ;-) de persze a mindig a helyes!
5/28 anonim válasza:
Mindíg rosszul írja a legtöbb ember ezt a szócskát. Tuti, hogy a második "i" az hosszú.
6/28 anonim válasza:
természetesen a "mindig", de sajnos nagyon sokan "mindíg"-nek írják és ettől megőrülök :D
7/28 anonim válasza:
MINDIG ilyen hülye kérdéseket olvasok a neten, bár szerintem mindig - nek kell írni és nem mindignek!
9/28 anonim válasza:
Es vajon akinek angol billentyuzete van, az hogy irja? Szerintem csupan mindig-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!