Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért irnak csúnyán az orvosok?

Miért irnak csúnyán az orvosok?

Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 14:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
Akit komolyan érdekel a kérdés, javaslom, merüljön el a grafológia témájában. Nem csak az orvosok írnak csúnyán, általában a politikusok, ügyvédek, egyetemi tanárok (mármint egyetemi tanári rangot elért oktatók) mindenféle magas képzettségű emberek többnyire rondán írnak. Az írás ugyanis jórészt személyigés kérdése, és az ilyen hűdenagyonokos emberek általában jobban tisztában is vannak a személyiségükkel, és az írásuk is jobban kifejezi azt. Az is közrejátszhat, hogy mondjuk sokat és gyorsan kell írni, de sokat és gyorsan lehet olvashatóan is írni... egyébként meg semmi szándékosság nincs benne, és a patikus azért tudja elolvasni, mert a recept maga nyomtatva van (csak úgy, mint maga az orvosi diagnózis) és recept alapján tudja, hogy kb. milyen szavakat kell látni a papíron az orvos kézírásával, a számokat meg azért fel lehet ismerni, de feltehetőleg azt is gyanítja.
2011. máj. 22. 11:18
 12/22 anonim válasza:
33%
Jajj...jót nevettem rajtatok :P a patikus az az állatfaj amelyik el tudja olvasni, deréktól felfelé aszpirin...grafológia... Ugyan már :P csak gyorsan kell írniuk! És mellesleg az én orvosom nagyon szépen ír, anyum is orvos ő is szépen ír nagynéném ügyvéd ő is szépen ír.... Apu is orvos...ő se ír csúnyám :D ENNYIK VAGYTOK :)
2011. máj. 22. 14:31
 13/22 anonim válasza:
Egyszerűen csak sietnek írni, gyorsan írnak és egy firkálmány lessz belőle. Én is tudok úgy írni mint az orvosok.
2011. máj. 22. 18:06
 14/22 Dr.Csorba Erika válasza:
61%

Az orvosok NEM írnak csúnyán.Pl.a patikusok tökéletesen kiigazodnak rajta.Azért írnak így,mert a rengeteg írással járó tanulás,tanulmány,napi gyors írásos feladat ilyenné tette.

Egy orvos.

2011. máj. 24. 08:03
 15/22 Dr.Csorba Erika válasza:
60%
Ha még egy orvosellenes megjegyzés,befejezem a kapcsolatot.Mármint Önökkel.Egy orvos.
2011. máj. 24. 08:08
 16/22 anonim válasza:

Persze, hogy el tudják olvasni a tanárok az orvosin a zh.-t, hiszen orvosok a tanárok is!

Egyébként nem minden recept van nyomtatva, van aki még kézzel írja!

De valószínű a nyomtatást a kevésbé olvasni tudó patikusok érdekében vezették be.

Az orvosok is sokszor úgy írják fel az gyógyszret, mint ahogy a patikus adta. Éppen melyik gyógyszergyár reklámemebere járt arra, vagy persze hogy éppen melyiket támogatja a TB.

2011. máj. 24. 09:14
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, főleg az orvosoknak:)
2011. máj. 24. 22:07
 18/22 anonim válasza:
Nem minden orvos ír rondán, az enyém pl. olvashatóan ír, amúgy szerintem azért, hogy gyorsan letudja...
2011. jún. 5. 22:44
 19/22 anonim válasza:
100%
A nővérem is elment orvoshoz kb.:egy évvel ezelőtt, de azóta sem tudja mi a baja, mert senki sem bírja kiolvasni, csak annyit, hogy˝a legsúlyosabb probléma:˝ :D
2011. jún. 6. 20:50
 20/22 Dr.Csorba Erika válasza:
0%
Mivel orvos vagyok,nem bírom olvasni ezt a sok....-t,amit rólunk írnak.Vegyenek ki a programból! Dr.Csorba Erika
2011. jún. 14. 03:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!