Hogy írjuk helyesen?
Figyelt kérdés
létszámkategória
létszám-kategória
létszám kategória
Mindegyik formában találkoztam már vele.
2011. márc. 23. 10:37
1/12 anonim válasza:
Létszámkategória - egybeírandó. (Még akkor is, ha a google helyesírás-ellenőrző programja kötőjeles formát ajánl.)
3/12 Kései Sirató válasza:
Nem kell egybe írni, az összetett szavakat 6 szótagig írjuk egybe, ez azonban 7 szótagú.
4/12 anonim válasza:
Nálam a 2. és a 3. ugyanúgy néz ki :D
Kötőjellel egyébként. Mivel 7 szótag, nem írhatod egybe.
5/12 anonim válasza:
11:30 és 11:56.
Nem pontosan tudjátok. A 6 szótagnál hosszabb szavakra vonatkozó szabály a többszörösen összetett szavakra vonatkozik. A két egyszerű közszóból álló összetételeket egybeírjuk. Tehát a "létszámgazdálkodás" egybeírandó.
6/12 anonim válasza:
Igy van ahogy az utolsó irja. :D
7/12 anonim válasza:
Mér csak az a kérdés, hogy a létszám nem eleve összetett szó-e, mert akkor a létszám-kategória bizony többszörös összetétel lesz. Én annak gondolnám.
8/12 anonim válasza:
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:58
Csak, hogy te is felfogd:
lét - létezés, stb
szám - ezt szerintem nem kell magyarázni..
kategória - talán ezt se
na akkor most szeretnél még mondani valamit, amiért ez nem többszörösen összetett szó szerinted?
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A magyar nyelvtan nem mindenre ad egyértelműen választ, szerintem elfogadható kell hogy legyen egybeírva, és kötőjellel is. Szakdolgozatba kell, remélem nem kötnek bele :)
2011. márc. 26. 12:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!