SzerBusz, vagy szerVusz? Mi a helyes?
Figyelt kérdés
2009. jan. 25. 11:51
11/22 anonim válasza:
Szerintem a szervusz volt előbb, és az influenza szezon idején bedugult orral a szervusz szerbusznak tudták kimondani...azon a télen ez elterjedt :D
Amúgy én is a szervuszt használom.
12/22 anonim válasza:
Hahahaha!!!! :))) Az utolso nagyon vicceset irt!
Amugy en ugy gondolom, hogy "Szervusz" a helyes, bar lattam mar leirva nehanyszor a "Szerbusz" verziot is, amit en szemely szerint hitvanynak talalok. :D
14/22 anonim válasza:
Szervusz.
Az a "szerbusz" nem tudom moicsoda. Legfeljebb szerb busz lehetne.
15/22 anonim válasza:
És ez az a pont, ahol a válaszolók nem nézik az első válaszokat, ahol már megvan a helyes válasz, hanem mondják a maguk véleményét. :D
16/22 anonim válasza:
Szevusz-nak kell írnia. Gondoljatok bele, hogy ebből jön a "Szevasz" szó is.
18/22 anonim válasza:
Igazából mind a kettő jó. A magyar értelmező kéziszótárban is mindkettő bent van. Az alapján, megtapasztalva, népiesen mondják így szerbusz, de hivatalosan szervusz, mint tegező köszönés.
19/22 anonim válasza:
Sziasztok! Mindkettő helyes! Szervusz a használatos! Magyar értelmező kéziszótár: idegen nevek és kifejezések
20/22 anonim válasza:
Ja, és 12/19-nek és többi hasonlónak: Hogy Te mit tartasz hitványnak magánügyed, de mielőtt normális kérdésre nem normális választ adsz, OLVASS!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!