Hogyan kell kiejteni a Richárd-ot?
Figyelt kérdés
cs-vel, vagy h-val ? nem emlékszem pontosan, de szerintem cs-vel is hallottam már. pontosan hogy van ez ?2010. nov. 19. 18:18
11/22 anonim válasza:
Hát, nem tudom te ezt milyen dialektusban hallottad, de én ismerek angolokat, amerikaiakat és ausztrálokat is és mind "Ricsárdnak" ejtették. (Persze nem teljesen úgy, ahogy mi így fonetikusan leírjuk, de tuti nem "Ricsödnek")
12/22 anonim válasza:
P.csöd :)
El ne ájulj már magadtól
Te perfekt magyar-angol:)
13/22 anonim válasza:
Most meg mi bajod?
Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem mondják így.
Csak azt, hogy ne cseszegess amiatt, mert nem úgy mondjuk, ahogy te, mert az angolnak kismillió nyelvjárása van, még egy-egy országon belül is. Úgyhogy bőven előfordulhat, hogy valahol épp "Ricsárdnak", máshol "Ricsödnek", megint máshol meg egészen máshogy ejtik.
14/22 anonim válasza:
Ja, British English, angol szakos vagyok, boccs! És igen, elájulok magamtól :D
15/22 anonim válasza:
A p.csöd-et a Ricsöd-re írtam :)
Elájulhatsz, akkor is röhejes vagy.
16/22 anonim válasza:
Ricsöd, jézusmária. Nem vagyok ugyan angolszakos, de én így kiejteni valamit még nem hallottam.
17/22 anonim válasza:
Bölcsész a szentem, a való életben szart sem ér a könyvtári tudása, de legalább felvághat vele. Mit várunk tőle?
18/22 anonim válasza:
Japánul,Ricsicadi,én japán szaros vagyok
19/22 anonim válasza:
Ricsárd lesz az angolul, csak a második r-t nem kell úgy megpörgetni, hanem olyan farkasházysan.
20/22 anonim válasza:
Magyar nyelven: Rihárd
Angolul: Ricsárd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!