Ebben az esetben teszünk vesszőt, vagy nem?
Figyelt kérdés
Párommal beszélgettem online és ebben nem értünk egyet.
Én írtam, hogy ,, köszönöm "
Erre ő írta: ,, hogy vagyok neked ? "
Én ezt egyben olvastam és mondtam neki, hogy magyartalanul hangzik, olyan, mintha azt mondaná, hogy ,, hogy vagyok ma " csak " nekeddel " aminek semmi értelme.
Ő arra gondolt, hogy azt köszönöd, hogy vagyok neked ?
Szerintem a hogy után kellett volna egy vessző, szerinte nem.
Én azzal indokoltam, hogy ha szóban kérdezed akkor van egy hanglejtés a hogy után.
Nem találtam erre semmit.
tegnap 08:30
1/7 anonim válasza:
Már miért kellett volna? Vesszőt nem hanglejtés alapján osztogatunk, hanem ahogy a helyesírás megköveteli, és örülünk, ha a kettő egybeesik.
2/7 anonim válasza:
A "hogy" elé kéne vessző, de ha nincs előtte semmi, akkor nem írunk.
3/7 anonim válasza:
A vessző a hogy előtt kell. "Köszönöm, hogy vagy nekem."
A barátod viccelni próbált. Azért kérdezte azt, hogy köszönöd, hogy vagy neki.
6/7 anonim válasza:
Írásban mindig kerek mondatokkal kell kommunikálni, hogy ne adódjanak felesleges félreértések.
7/7 anonim válasza:
Ha névmásként szerepel a hogy, akkor nem kell elé vessző, minden más esetben igen. A leírt eset viszont nem irodalmi munkásságotok terméke, hanem egy virtuális „beszélgetés”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!