Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szoktam látni, hogy vannak...

Szoktam látni, hogy vannak akik a kérdőjel elé szóközt írnak? Ez miért van?

Figyelt kérdés

Pl: "Ez miért van ?" Így írják.

Ennek sehogy nincs értelme, nekem még rendesen plussz macera benyomni a space-t hogy ott legyen az a felesleges szóköz. xD

Más kérdésnél, meg weboldalon írják, hogy ez francia eredetű, de ez még mindig nem válasz hogy miért írják bizonyos emberek így. Az lenne a legjobb ha olyasvalaki válaszolna aki így írja, ő csak tudja miért vagy valami. Az én elméletem az, hogy itt magyarban ez a retardáltságot szimbolizálja.

2024. febr. 17. 18:19
1 2
 11/11 BringaManó ***** válasza:

"attól, hogy mindenhová odaböfögöd"

Köszönöm a kulturált reakciót, igyekszem felnőni hozzád! (nem)

Valószínűleg ettől még-sokkal-jobban igazad lesz abban, hogy helyesírási kérdés valami, ami a beszédben való eltérésekről szól. LOL

»Megis főztem az ebédet«

"Ha te a példa mondatot úgy ejted, hogy "megis", akkor te beszélni sem tudsz helyesen magyarul."

Bármennyire fáj (nekem), ezt itt írásban sajnos nem fogjuk tudni megbeszélni. Úgyhogy akkor így marad, azt fogod gondolni, hogy beszélni sem tudok helyesen magyarul, hát így jrátam, ezzel együtt tudok élni. :-)

Esetleg ha a többiek megírják, hogy ők egybeejtik-e a "meg+is"-t a mondat elején, azt megköszönöm.

(Tudom, hogy bármilyen válaszok jönnek, attól még a #10-es versenyző nem fogja azt gondolni, hogy egybeejteni "helyes" volna. És én sem fogom azt gondolni, hogy külön kell ejteni. Egyszerűen kíváncsi vagyok! :-)

2024. márc. 9. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!