Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi a különbség az igaz és a...

Mi a különbség az igaz és a valódi között?

Figyelt kérdés
Azt a házi feladatot kaptam, hogy fogalmazzam meg, mi a különbség a két fogalom között... egyfajta sejtésem van, de nem tudom hogy jól gondolom-e. Segítsetek! Köszönöm!
2010. okt. 17. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz és a valódi között? Nem inkább az igazi és a valódi között? A valódi szerintem kézzel fogható, tehát egy bizonyítottan létező dolog. Az igaz vagy igazi meg nem feltétlen. Vagy én nem tudom de tényleg manapság olyan idióta tanárok vannak hogy ilyen feladatot feladnak hogy az szinte hihetetlen...
2010. okt. 17. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát... Leírom ezt. Köszönöm szépen a választ! Remélem jó lesz!
2010. okt. 17. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez milyen tantargybol van?
2010. okt. 17. 20:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Irodalom.
2010. okt. 17. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Igaz az, ami logikailag következik. Például igaz, hogy minden sárkány fekete. Mivel nincsenek sárkányok, ezért ez az állítás igaz. De a sárkányok nem valódiak.
2010. okt. 18. 07:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg József Attila Thomas Mann üdvözlése c. verse miatt kaptad a feladatot.

"Te jól tudod, a költő sose lódit:

az igazat mondd, ne csak a valódit,

a fényt, amelytől világlik agyunk,

hisz egymás nélkül sötétben vagyunk."

A lényeg, hogy ami valódi, az olyan röghöz kötött, reális, sokszor szomorú, göcsörtös, és keserű (mint egy realista regény).

Az igaz(ság) pedig inkább az ideák világának a része.

2010. okt. 18. 21:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen! Emiatt kaptam :) :) Köszönöm.
2010. dec. 16. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!