Az okos szavak definíciójàt leírná valaki?
Lassan járj, tovább érsz.
Legfeljebb addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
Többet ésszel, mint erővel.
Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik.
Szerintem ezek nagyon okos szavak, érdemes megszívlelni őket.
Inkább te írj néhány példát, hogy mit nevezel "okos" szónak.
Hány éves vagy amúgy?
2.
Mondatok azok amiket leírtál.:)
Ha szétszeded őket szavakat kapsz.
Összerakod őket újra akkor , bölcsességeket kapsz egy mondatba foglalva.:)
Kérdező.
Az "okos" szó szinonimáit keresed, és azok definícióját?
eszes, értelmes , lángelme, agytröszt, éles elméjű...stb. Böngészőbe beírva a szavakat, kapsz értelmezést és magyarázatot is. :)
Magyar nyelv értelmező szótára segít. :) :)
¤kicsitttttroll¤?????
"Mondatok azok amiket leírtál.:)"
Miért, te a szavakat nem látod abban, amit írtam? :)
5.
De láttam:)
Lassan
járj
tovább
érsz
legfeljebb
addig
nyújtózkodj
amíg
takaród
ér
többet
ésszel
mint
erővel.
addig
jár
korsó
kútra
míg
nem
törik
Van bennük minden: szó, névmás, tárgyatlan ige , határozószó, határozórag... stb :) És?
Nincsenek okos szavak. Vannak szócsoportok, amelyek hasznosak azoknak, akik ezeket nem ismeri, de meghallván megfogadják. A hasznosság is csak abban az értelemben igaz, hogy éppen van-e szükség rájuk.
A "tanulj tinó ökör lesz belőled" tanács például egy magától törekvő ember számára semmi, egy törekvést utáló ember számára semmi, de egy ezen meglepődő, és ezt megfogadó ember számára hasznos, amennyiben a tanult dolgokat kamatoztatni tudja. Ha nem tudja, akkor számára is haszontalan a mondás.
Azt kell megérteni, az emberi cselekvést motiváció hozza elő, a motiváció nem egyéb, mint helyzetfelismerés. Aki kezdetben nem tanult, nem lesz mit felismernie, tehát szinte sose fog "jól" cselekedni (értsd, önmaga számára hasznosan). Az iskola tehát arra való, hogy elindítson azon a pályán, ahol eleinte csak néhány esetben ismered fel, hogy mi a hasznos cselekvés, ezen tapasztalatok alapján egyre több esetben, míg szerencsés esetben, te lehetsz a "tanító" ember. Vagy- ahogy mondani szokás - mész a lecsóba.
Én egz okos szót ismerek, azt, hogy “okos”.
Jelentése: nagy lexikális tudással rendelkezik, valamint párosul mellé a logika áldása mellyel ésszerüen összerendezi - és más álltal is érthetövé, felhasználhatóvá teszi.
Nem csodálom, én az elmúlt 60 évben még nem is hallottam ilyesmiről. :(
Találtam egy cikket, amely a magyarsága alapján akár valami gépi fordítás is lehetne, ott felsorolnak egy halom "okos" szót, de hogy mitől okos... (szerintem te is megtaláltad, rögtön első vagy második találat)
Egy iskolai feladatban "húzd balra az okos szavakat, jobbra az értelmetleneket" - ennek alapján azt hinné az ember, hogy értelmest jelent.
Az egyetlen, talán használható "meghatározást" angol oldalon találtam: olyan szavak, amelyeket használva okosabbnak tűnsz. Elképzelhető, hogy ez jó is, mert itt a gyakorin találtam egy ilyen témát:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!