Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Néhányan miért szokták a baba...

Néhányan miért szokták a baba szót nagy B-vel kezdeni?

Figyelt kérdés
Nyilván nem mondat elejére gondolok hanem pl.mondat közben mint 10 hetes Babám tegnap sokszor kelt fel...Nem igazán értem miért kell nagy betűvel kezdeni egy olyan szót amit kissel kellene (legalábbis én így tudom). Nem leszólás semmi ilyesmi, csak feltűnt és érdeklene mert nem tudom.

2022. dec. 1. 18:28
1 2
 1/11 anonim válasza:
50%

Egyszer sem láttam még ilyet, pedig 3 és fél éve nézem minden nap a gyakorit.

De ha lenne is ilyen, miért zavar ez téged?

2022. dec. 1. 18:36
 2/11 A kérdező kommentje:

1-Sehol nem mondtam hogy zavar...ne találj ki dolgokat.

Mint írtam csak feltűnt és érdekel ennyi!

2022. dec. 1. 18:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert így akarja kifejezni az imádatát. Hülyeség szerintem is.
2022. dec. 1. 18:46
 4/11 anonim válasza:
61%
Ha nem általanosságban használja, hanem egy konkrét babára, akkor a nagybetűvel való kezdés a megszemélyesítés jele. Ezzel fejezi ki, hogy egy konkrét babáról van szó. De egyébként én sem láttam még sehol ezt a jelenséget. :D
2022. dec. 1. 18:48
 5/11 A kérdező kommentje:
Ritkán talalkoztam vele én is, csak nem értettem miért :D ÉRdekes volt egyébként. Már nem tudom bemasoli, mert azóta túl sok kérdés lett és nem talalom de voltak. De volt hogy Fiam szót is így kezdte mondat közben, nem csak a baba szóval. ezért fura számomra de nem zavar, mint rtam csak érdeklődöm :)
2022. dec. 1. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Sokan helytelenül írnak szavakat. Pl. Babám, Mamám, Karácsony, Macskám (ma is látok ilyent).

Tudatlanok. Más téma, de kifejezetten utálom, amikor állatokról írnak úgy, mintha ember lenne.

2022. dec. 1. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:

„Más téma, de kifejezetten utálom, amikor állatokról írnak úgy, mintha ember lenne.”

Sajnálatos módon egyre inkább arra haladunk, hogy az állatok normálisabbak, mint az emberek.

2022. dec. 1. 19:49
 8/11 anonim válasza:
0%
En pl szoktam közneveket nagybetűvel írni, és egyáltalán nem tudatlanságból. Pl Nagymama, Nagypapa, Nagynéni. Rengeteget köszönhetek Nekik és borzasztóan felnézek rájuk, egyszerűen nem tudom kisbetűvel leírni . Akinek meg nem tetszik, az így járt.
2022. dec. 1. 20:34
 9/11 anonim válasza:
64%

Én úgy szoktam írni, hogy BABA. Vagy I. Baba

Mer Ő az Életem Királyja és Nélküle Semmit Sem ér az Életem

csak azóta élek amióta ŐBabasága világra Jött és leszületett Hozzánk

előtte zombie voltam

2022. dec. 1. 21:57
 10/11 BringaManó ***** válasza:

nekem természetesen, hogy naggyal írom Anyut, Aput, Mamit stb.

így aztán szemem sem rebben, ha más a babáját Babámnak nevezi...

(bár nem rémlik, hogy láttam volna ilyet – bár ritkán olvasok baba-mama-fórumokat :-)

2022. dec. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!