Nemzet megváltása székesegyház vagy Nemzet Megváltása Székesegyház?
Melyik a helyes?
Tehát az első betű kivételével kis kezdőbetűsek vagy mindegyik kezdőbetű nagybetűs?
Az e-nyelv alapján a második (Nemzet Megváltása Székesegyház):
A Wikipédia bizonyos szerkesztői viszont az AkH.-ra és az OH.-ra hivatkozva felülbírálták ezt, és szerintük az első (Nemzet megváltása székesegyház):
Utóbbinál hozzá is lehet szólni bárkinek.
elolvastam a vitalapot. szerintem a kisbetűpártiaknak van igaza, mind a konkrét esetben, mind pedig abban, hogy az e-nyelv válaszait óvattal kell kezelni... (BG válaszait különösen...)
az egyébként tök jó, ha az e-nyelven belüli ellentmondásokat is kiszúrod-kiszűröd, és szólsz nekik.
(sokszor van ilyen koherenciaprobléma, és ha szólsz nekik, akkor általában javítják)
Csak érdekesség, nálunk anno ha valaki beadandóban (magyar) wikipédiát jelölt meg forrásként annak nem kellett többet bejárnia :)
Az intézményneveknek pedig (majdnem) minden tagja nagybetű
"A hivatalok, társadalmi szervezetek, intézmények, tudományos intézetek, alapítványok, pártok, szövetkezetek, vállalatok és hasonlók többelemű hivatalos, cégszerű vagy széles körben használt nevében – az és kötőszó, valamint a névelők kivételével – minden tagot nagybetűvel kezdünk. [Vö. 190.]"
Na ez is vita tárgya (volt) az adott Wiki lapon, hogy intézménynév vagy nem.
A tutit megmondó szerkesztő alapján nem.
"Na ez is vita tárgya (volt) az adott Wiki lapon, hogy intézménynév vagy nem."
Ez nem csak úgy mellékesen a vita tárgya, hanem lényegében ez az egy kérdés a vita tárgya. Ha ebben megegyeznek, akkor onnantól már sínen van az ügy, egyértelmű lesz a válasz.
Szerintem simán belefér, hogy a székesegyház egy külföldi székhelyű multinacionális szolgáltatóvállalat intézménye...
jó, csak nem lehetne értelmes irányban?...
tehát először is tisztázzuk, hogy humor kategória-e, mert akkor lehet mondani, hogy a székesegyház intézmény, hiszen majdnem olyan, mint a plébánia, meg amúgy is egy nagy ház, ahol biztos sok mindent intéznek, haha...
ha meg komoly, akkor "odaát" (a vitalapon) már le lett játszva, ott van minden, Szent János fejevétele templom, Jézus szíve kápolna, Gül Baba türbe, Julianus barát szobor, Kászim pasa bástya, Szent István vértanú plébániatemplom, Jeremiás próféta kolostor...
tényleg át kell kopizni ide az ottani eszmecserét?... :-/
az e-nyelv-re akkor lehet hivatkozni, ha más nincs. ha van más, ráadásul ellentétes vele, akkor baromság kötni az ebet a karóhoz.
ők igen gyakran adnak hibás válaszokat, ezeket lehet jelezni nekik (én pl. szoktam), de ész nélkül átvenni balgaság...
boldog új érvet kívánok
Jó, akkor zárjuk le a játékot, hogy a Wiki megoldotta az ügyet.
BUÉK neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!