Magyar szóhasználatban sex vagy szex?
Figyelt kérdés
2007. dec. 25. 19:02
2/14 anonim válasza:
A magyarban az angollal ellentétben az s-t s-nek ejtjük, és nem sz-nek. És mivel kejtés szerinti írásmódot használunk, ezért sz-szel írjuk az sz-szel kezdődő szavakat, köztük a szexet, és s-sel az s-sel kezdődő szavakat írjuk :)..
4/14 anonim válasza:
szex!
A magyarban szinte mindent idegen eredetű szót fonateikusan kell írni. Ezért van az is, hogy az idegen nyelvekből átvett nevek magyar helyesírása olyan butácska (pl. Dzsennifer).
Na persze vannak kivételek is (pl. grapefruit).
De a szex az szex!
7/14 anonim válasza:
Ha szóhasználat, akkor a kiejtett verzióról beszélünk. Ebben az esetben pedig [szex]. Mert az angol [s] hangot a magyarban [sz]nek ejtjük.
8/14 anonim válasza:
szex, nagyon nem szeretem, ha valaki sex-nek írja, magyarok vagyunk, írjunk is úgy!
10/14 anonim válasza:
4
Helyesen: grépfrút.
A szex szót magyarul sex-nek leírni szerintem irtózatosan igénytelen. Gyakorlatilag a helyesírási hibák 99.9 százalékára immunis vagyok, az én helyesírásom sem túl jó, de a sex, sexy (magyar szövegkörnyezetben!), sexel szavak kiverik a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!