Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szerintetek is undorító, ha...

Szerintetek is undorító, ha valaki így ad utasítást: "Bemész, és hozol egy üveget", a megszokott "Menj be, és hozz egy üveget" helyett!?

Figyelt kérdés
Én személyszerint rosszul vagyok ettől a stílustól...
2010. aug. 24. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Vau-vau! Már hozom is édes gazdám...:)
2010. aug. 24. 11:13
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
az egyik utasítás, míg a másik felszólítás.amúgy ja undorító, úgynéz ki mint egy tányér lecsó
2010. aug. 24. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
Folyamatosan kussolva játszódol tovább.
2010. aug. 24. 11:21
 4/9 anonim válasza:
76%
jah.engem is idegesít,ha így szólnak hozzám.Nagyon fel tud húzni
2010. aug. 24. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Én még ilyet sima felszólításként nem is halllottam, nekem akkor mondanak ilyet ha mérgesek rám a szüleim pl "na most bemegyünk, és nagyongyorsan elmondod,hogy mi ez az egész!". Meg úgy általában,hogy ilyen formában szólítanak fel valamire,mindig szerepel a mondatban,az hogy "nagyongyorsan" :D De a hideg futkos a hátamon tőle,úgy félek olyankor :S Pedig nem vertek meg soha,vagy ilyesmi...
2010. aug. 24. 12:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Nekem is a faterom mondja mindig ezt, és már rohadtul elegem van belőle...
2010. aug. 24. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:
HÚÚÚ a retkes ofőmre emlékeztet ez a stílus.. neki azzal is baja volt, ha valamire azt mondtuk, hogy "rendben" -.-
2010. aug. 24. 15:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Anyukám nem magyar származású, de már itt él vagy 20 éve, és néha ő is így mondjad hogy "te majd elmosogatsz." ... vagy csak egyszerűen elmosogatsz ... és én vagyok a bunkó ha megkérem hogy felszólító módban mondja már..
2010. aug. 26. 23:12
 9/9 anonim válasza:

Szerintem egyik sem igazán elegáns hangnem.....

Szebben is meg lehet kérni valakit! A magyar nyelv igen gazdag, lehet válogatni.

2010. nov. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!