Kecsöp vagy Kecsap?
Figyelt kérdés
Szerintetek ,hogyan kell helyesen használni a szót?#GASZTRÓNÓMIA
2021. ápr. 8. 08:50
12/19 BringaManó válasza:
[úgy látom, a Wadmalac által idézett válaszról lemaradtam, biztos törölték, brühühü :-) ]
A "tudomány" kategóriáról annyit, hogy alatta van a "helyesírás" kategória (ami tökre nem tudomány),
a "helyesírás" alatt pedig sokszor (talán többségében) nem helyesírási kérdéseket, hanem nyelvhasználati vagy egyéb, nyelvvel kapcsolatos kérdéseket szoktak feltenni (mint ahogy most is)...
úgyhogy a tudomány kategóriára hivatkozni már önmagában is kábé értelmetlen...
(jól is nézne kis szegény magyar tudomány, ha én lennék benne a 22. legbármilyenebb... :-)
(a többit meg már leírtátok)
13/19 anonim válasza:
nem vagyok (már) felszolgáló, az egy ideigelens nyári munka volt nyelvgyakorlás céljából, amúgy mesterdiplomám van (nem nyelvi szakon, bocs) amit angolul végeztem. nem mondtam hogy az én véleményem perdöntő lenne, csak egy érdekességet osztottam meg.
15/19 anonim válasza:
Kecsap. De ha már témánál vagyunk, érdekességképp megemlítem, hogy a felvidéki magyarság kecsöpnek ejti.
16/19 BringaManó válasza:
Akkor miért mondod, hogy a másik a "helyes"?
18/19 Wadmalac válasza:
"a felvidéki magyarság kecsöpnek ejti"
Amerikanizálódtak. :)
Azért most már meghallgatnám, hogy mondja ki egy ausztrál, ha máshogy, gyorsan elterjesztem azt is.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!