Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Másnak is zavarja a fülét, ha...

Másnak is zavarja a fülét, ha azt mondják hogy ez miatt emiatt helyett?

Figyelt kérdés
2020. dec. 9. 16:44
 1/10 BringaManó ***** válasza:
100%

Az enyémet is bántja. De az enyémet például az is bántja, ha a "bántja a fülemet" (vagy a "zavar") helyett azt mondják, hogy "zavarja a fülemet". :-P

(Szerencsére azonban ennek nincs semmi helyesírási relevanciája. :-)

2020. dec. 9. 17:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, miután elküldtem én is éreztem, hogy valami nem stimmel! 😄 Sajnos átírni már nem tudtam, de akkor ez is közös pont! 😄
2020. dec. 9. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvünk elég gazdag és rugalmas ezekhez a változatokhoz.
2020. dec. 9. 20:30
 4/10 BringaManó ***** válasza:
33%

"én is éreztem, hogy valami nem stimmel"

na jó, de mit szerettél volna mondani (pláne KÉRDEZNI) az emiatt/ez miatt-ról?

vagy semmit, hanem tényleg csak kíváncsi voltál, hogy mást is zavar-e?...

(de hát nyilván van, akit igen, van, akit nem, ezt te is tudod)

2020. dec. 9. 22:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Mivel rengetegen használják így, ezért igen, kíváncsi voltam, hogy mást is zavar-e. Bűn érdeklődőnek lenni? Főleg egy ilyen oldalon? 🙄
2020. dec. 9. 22:45
 6/10 BringaManó ***** válasza:
52%

Ja, nem, csak azt hittem, hogy a válasz nyilvánvaló "igen". (Ezért gondoltam, hogy van valami mögöttes szándék.)

De ha tényleg az újdonság erejével hatott rád, hogy van más is, akit zavar, akkor bocs, nem szóltam. ;-)

2020. dec. 9. 22:48
 7/10 anonim ***** válasza:

off

#1, Ez kb. olyan, mint a "valószínűleg, hogy", amitől én kapok lábrázást. :))

2020. dec. 10. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem ledorongolt, hanem érdeklődött, szóval nem kell megsértődni.

Nem azt kérdezted, hogy helyes-e így. Mert arra az a válasz, hogy teljesen helyes, attól függetlenül, hogy te nem így használod.

Hanem azt kérdezted, hogy zavarónak találják-e mások. Ezt a kérdést nem tudta értelmezni BringaManó, azt hitte, majd kifejted, hogy ez miért fontos, hogy más mit gondol róla.

Szerintem.

2020. dec. 13. 06:34
 9/10 BringaManó ***** válasza:

Tudjuk – gondolom a kérdező is –, hogy sokakat zavar ez, szokásos nyelvművelőtéma ("gumicsont"), így a kérdése inkább "költői" lehetett – vagy ha felmérést szeretne, akkor inkább szavazásnak volna értelme.

Szerintem.

2020. dec. 28. 09:31
 10/10 anonim válasza:
Egyetértek #9-cel. A szavazásnak lett volna több értelme, de még annak is kevés. Ez elég költői kérdésnek hangzik így.
2021. jan. 7. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!