Másnak is zavarja a fülét, ha azt mondják hogy ez miatt emiatt helyett?
Az enyémet is bántja. De az enyémet például az is bántja, ha a "bántja a fülemet" (vagy a "zavar") helyett azt mondják, hogy "zavarja a fülemet". :-P
(Szerencsére azonban ennek nincs semmi helyesírási relevanciája. :-)
"én is éreztem, hogy valami nem stimmel"
na jó, de mit szerettél volna mondani (pláne KÉRDEZNI) az emiatt/ez miatt-ról?
vagy semmit, hanem tényleg csak kíváncsi voltál, hogy mást is zavar-e?...
(de hát nyilván van, akit igen, van, akit nem, ezt te is tudod)
Ja, nem, csak azt hittem, hogy a válasz nyilvánvaló "igen". (Ezért gondoltam, hogy van valami mögöttes szándék.)
De ha tényleg az újdonság erejével hatott rád, hogy van más is, akit zavar, akkor bocs, nem szóltam. ;-)
off
#1, Ez kb. olyan, mint a "valószínűleg, hogy", amitől én kapok lábrázást. :))
Nem ledorongolt, hanem érdeklődött, szóval nem kell megsértődni.
Nem azt kérdezted, hogy helyes-e így. Mert arra az a válasz, hogy teljesen helyes, attól függetlenül, hogy te nem így használod.
Hanem azt kérdezted, hogy zavarónak találják-e mások. Ezt a kérdést nem tudta értelmezni BringaManó, azt hitte, majd kifejted, hogy ez miért fontos, hogy más mit gondol róla.
Szerintem.
Tudjuk – gondolom a kérdező is –, hogy sokakat zavar ez, szokásos nyelvművelőtéma ("gumicsont"), így a kérdése inkább "költői" lehetett – vagy ha felmérést szeretne, akkor inkább szavazásnak volna értelme.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!