Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Melyik szó lenne szó ide?

Melyik szó lenne szó ide?

Figyelt kérdés

Sok ember reggel és este is zuhanyzik, de kutatók szerint napi egyszer bőven elég, kettő már árthat a bőrnek. Sőt, még a napi egy zuhanyzást sem ajánlják, szerintük elég csak kétnaponta, bár ez utóbbi lehet, hogy kicsit túlzás.

Itt az utolsó szó (túlzás) szerintem nem jó ide. Mit kéne írni helyette?

2020. dec. 8. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:

bár ez utóbbi lehet, hogy már a ló másik oldala.

bár ez utóbbinál már erősebben jelentkeznek a hátrányok.

bár ez utóbbinál már figyelembe kell venni az érem másik oldalát is.

2020. dec. 8. 09:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Azért kérdeztem, mert a "kicsit túlzás" kifejezést inkább arra szokták használni, ha valami túl sok, ezért nem hiszem, hogy jó ennek a mondatnak a végére, mivel a kétnapi zuhanyzás van előtte említve.

2020. dec. 8. 10:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Kicsit kevés.
2020. dec. 8. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Én mindenképp átfogalmaznám a végét, már a "lehet" szó is mintha nem illene a szövegbe.

...szerintük elég csak kétnaponta, de ezt már érdemes egyéni megfontolás tárgyává tenni.

2020. dec. 8. 11:15
 5/7 BringaManó ***** válasza:
55%
#4: :-DDDDD
2020. dec. 8. 11:45
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Eesetleg egy civilizált választ a kérdésre...? :D
2020. dec. 8. 13:37
 7/7 BringaManó ***** válasza:
100%

csak az "érdemes egyéni megfontolás tárgyává tenni" megfogalmazáson nyerítettem fel, mókás (úgy értem a ló másik oldala, ahhoz képest, hogy az eredeti egy ilyen lazább, beszélt nyelvi megfogalmazás, ez meg "túl-hivataloskodó"-nak tűnt).

civilizáltabb választ nem terveztem...

ha szerinted nem jó oda, akkor biztos valami mást kéne helyette. nekem jó. persze értem én, hogy mi a gond (nevezetesen az, hogy a szöveg első részében még pont egy másik "túlzás"-ról volt szó: a "túl sok"-ról, "túl sűrű"-ről, itt pedig már a "túl ritká"-ra utal a túlzás), de hát ha nem jó, akkor fogalmazd máshogy:

"bár ez utóbbi lehet, hogy túl ritka." / "...túl kevés."

"bár ez utóbbi talán már a másik véglet."

2020. dec. 8. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!