Az iskolában mikor írni tanultunk akkor a 2-es számnak az alját amit mindenhol egy vizszintes egyenessel húznak meg, miért hullámos vonallal tanították hisz seholsem írják úgy?
Az semmi, mi elsőben áthúzva tanultuk a hetest, másodikban az új tanító néni megtiltotta az áthúzást, negyedikben visszajött a régi, és megint át kellett húzni.
És akkor a négyesről még nem is beszéltem!!
Sokféle betűtípus van mind a betűkre, mind a számokra.
Elsőben megtanítják valahogy, majd utána kialakul mindenkinek a sajátja. Én pl. úgy írom a b-t, mint ahgy itt is, tehát nem a "kézírásos" módon, hanem a gépelt módon. Ezt általánosban nem lehetett volna irodalomórán megtenni, mert kilógott volna az egyes a naplóból.
Mi oviban egyenes vonallal tanultuk, elsőben hullámossal, azért hogy nagyobb korunkban a fele visszatérjen az egyenes vonalra.
Én szinte semmilyen betűt/számot se írok úgy, ahogy tanították. Az írott nagy S-et és nagy C-t pl már egy év után elhagytam, s áttértem a nyomtatott formáikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!