Tipográfiai kérdés! Hova és milyen írásjeleket rakjak az alábbi szövegrészben?
Igazából tudom, hogy rakni kellene vesszőket meg pontot meg ilyesmit, de most ennél a résznél megakadtam, hogy hová kerüljenek az írásjelek (és mik? pontosvessző,vesző, pont, kettőspont)
esetleg valami ötlet, hogy hogyan alakítsam át ezt a szövegrészt? (kivéve táblázatos forma)
Tipográfiai kérdés?? :-o
A kérdésed első felében központozási (tehát helyesírási, és nem tipográfiai) kérdéseket tettél fel – de ezzel nemigen tudok mit kezdeni a csatolt képhez képest... (az a szöveg kb. jó helyesírásilag, és ahol nem, ott sem központozási gondok vannak, eltekintve egy fölöslegesnek tűnő kettősponttól)
A kérdés második felében a szöveg "átalakítása" iránt érdeklődsz – ez már tipográfia is lehetne, de nem tudom, hogy milyen átalakításra gondolsz, miért nem jó, úgy, ahogy van, mik a szempontok?...
OK.
Nekem nem volt az (mégis válaszoltam, mea culpa) – de remélem, hogy másoknak egyértelmű volt, és válaszolni fognak.
A nyelvhelyesség és helyesírásnak nincs köze a tipográfiához.
A tipográfia: betűtípus, betűforma.
A betűk stílusa, nagysága, vastagsága ( pl. fett=kövér), hogy álló, vagy dőlt, stb.
Íme:
[Jaaj, már megint egy ilyen szörnyű ember... Lehet, hogy hibásan fogalmazta, de ettől a kérdése még egyértelmű volt. Várjuk a válaszokat!... ;-)
– Ehh, nem tolonganak...]
Szerencsére vannak, akik akadtak le, a fogalmakon való filozofáláson, és tudásukat papírra is vetették:
Megtaláltam benne a kérdésemre vonatkozó lehetséges megoldásokat. Illetve példaként, egy műszaki könnyben is találtam egy jónak tűnő, alkalmazható módszert az esetemre.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!