Csak engem idegesít?
Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy nőlni. Hajra, szőrre, mindenre. Ez csak engem idegesít? Olyan szép ez a magyar nyelv, használjuk már helyesen!2010. júl. 21. 17:48
11/15 anonim válasza:
Ami az ilyen új feltalálásokban nagyon idegesít az amikor a "talál" igét használják a passzol, illik helyett. Az nagyon.
12/15 anonim válasza:
Tájnyelvi szavakról hallottál? Egyébként nem zavar, mert szerintem egy nyelvhez a tájnyelvi szavak is hozzátartoznak, attól az még nem lesz helytelen.
Másrészt nem mai eredetű, hanem a nyelv természetes fejlődése során jött létre a "nőlni" alak. Sokkal jobban idegesít, amikor valakinek a mondandójának fele angol szavakkal van tele. Lájkol, csekkol, stb. Na, ez az, amitől védeni kéne a nyelvet, nem a sok év alatt kialakult tájnyelvi formáktól.
13/15 anonim válasza:
Ez fura... Nem így mondják helyesen? Én azt hittem, hogy ha lehagyják az "l" betűt, akkor helytelen.
14/15 anonim válasza:
Itt a neten találkoztam vele először, nem hangzik jól de érdekes.
15/15 anonim válasza:
soha nem hallottam még így... természetesen ez így helytelen. a helyes a nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!