1160ft hogyan kell betüvel ráirni a sárga csekkre?
Figyelt kérdés
2019. szept. 2. 13:34
11/12 anonim válasza:
Valaki belinkte neked a helyesírási szabályzatot, oda ha bepötyögöd, hogy 1 1 6 0, akkor nem csak a szöveges verziót írja ki, hanem az erre vonatkozó szabályzatot is linkként, ahol el tudod olvasni, miért úgy van, ahogy.
Amúgy az ezerszáz és az (egy)ezeregyszáz is helyes, a helyesírás az előbbit hozza ki, mert az az egyszerűbb alak, én még postás anyukámtól úgy tanultam, hogy írjam bele az egyeseket is. :) Lepontozva a forint miatt lettem, én butus kerek mondatban válaszoltam, eszembe sem jutott, hogy úgy értelmezi bárki, hogy a forintot is oda kéne írni... :)
12/12 anonim válasza:
"itt kötöjelel irják az ezres tételt még"
Hibásan. De írhatod kötőjellel is, ha úgy jobban tetszik, nem fognak megszólni érte a postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!