Mit gondoltok? Valóban nem történt meg a Holdra szállás?
Én azt gondolom, hogy semmi épkézláb érv nincs ellene.
A kamerát speciálisan a holdi körülményekre gyártották csak a NASA-nak:
Amúg nincs a holdon olyan mértékű sugárzás ami komoly gondot okozna. Csernobilban le tudták az elefántlábat filmezni, ahol valóban durva sugárzás van...
Nem is értem, milyen logika alapján veti össze valaki a brurális intenzitású csernobili katasztrófa sugárzását a Holdon mérhető kozmikus sugárzással?
Ezt komolyan kérdezem, mert itt olyan nagyságrendi tévedesek vannak, hogy az egy általános iskolásnak is szégyen.
- Nem kértek kölcsön holdjárót az USAtól. Az orosz holdjárókkal próbálkoztak (sikertelenül)
- Később nyugat-németországból kértek robotokat, amik szintén bekrepáltak
- A tudósok nem gondolták, hogy sikerülhet - pontosan tudták, hogy nem fog. Nem is sikerült. A holdi kozmikus sugárzás töredéke (szó szerint töredéke!) annak, ami a csernobili tetőn volt amit robotokkal akartak megtisztítani. Azért próbálták egyáltalán meg, mert a szovjet államvezetés sosem ismerte el a valós súlyát a katasztrófának és jóval kisebb sugárzási értéket kommunikáltak, amit - talán - kibírtak volna a robotok.
Kérdező!
Tényleg csak egyetlen dologra gondolj itt:
a holdraszállás során prizmákat helyeztek ez a Holdon, amelyeket ma is használunk a távolság pontos meghatározására.
Van még kérdésed?
Köszi az eddigi válaszokat. Nem tartozom egyébként a Holdra szállás tagadók körébe, csak felvetődött pár kérdés. Szerintem is megtörtént, több a bizonyíték a javára. Az nekem is felötlött, hogy esetleg készítettek utólag a Földön képeket, mert ott helyben nem úgy sikerült, ezért reprodukálták a közönségnek az eseményt.
#3. Fogalmam sincs milyen mértékű, és melyen fajta sugárzás van az űrben, ez is csak egy gondolat volt. Azért tettem fel a kérdést, mert számítottam rá, hogy okosakat írtok :-) Én úgy tudtam Amerikától kértek kölcsön holdjárókat a grafit letakarításához, de úgy látszik tévedtem, vagy valamelyik hír is rosszul közölte.
Egyébként én sem értem mi értelme lenne egy gigantikus méretű néphülyítésnek, hogy szimulálják az emberek előtt a Holdra szállást. Lenne értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!