Mi cáfolja azt a tényt, hogy a dinaszauruszok nem
léteztek?
Figyelt kérdés
A tudomány nem cáfolja , is a Bibliában sem találtam arra utalást hogy a dinoszauruszok nem léteztek , elvégre Isten a főldet előbb teremtette is az embert csak egy másik nap , miért ne lehetne Istennek egy nap csak pár ezer év ?
Is ha Isten teremtette a dinoszauruszokat is , csak egyszerűen nem fértek fel Noé bárkájára ? Vajon mi az igazság a kihalásukról kapcsolatban? Isten elpusztította őket mert gonoszak lettek, még az emberek létezése előtt vagy közben, mert veszélyeztették az emberi fajt?
A dinoszauruszok már az ember előtt ~65 millió évvel kihaltak (mai leszármazottaik a madarak akiket tekinthetünk mai theropoda dinóknak mert végül is azok). Ebből matekozt ki ,hogy találkozhattak-e Noéval meg a bárkájával (már ha szó szerint igaz lenne a bárkás sztori).
2019. jún. 11. 18:45
2/25 Bubuka508 válasza:
Szerintem eltévesztetted a kategóriát, ezt a kérdést a vallási kérdések között kellett volna feltenned. Természettudományosan igazolt, hogy léteztek, sőt a madarak az ő ma élő leszármazottaik. A többi nézőpontról nincs véleményem, isten bocsássa meg nekem, de én materialista felfogású vagyok (még akkor is, ha kommunista nem).
2019. jún. 11. 18:49
3/25 anonim válasza:
Semmi nem cáfolja. Azért mert vannak elmeroggyantak akik szerint a Föld lapos, attól még nem lesz az. Ugyanez áll a dínókra.
Ja, a növényevők voltak a leggonoszabbak. Azokat nyírta ki istenke legelőször.
2019. jún. 11. 18:49
4/25 anonim válasza:
Már a kérdés is értelmetlen.
2019. jún. 11. 18:52
5/25 A kérdező kommentje:
Vajon a pápa mit gondol erről?
2019. jún. 11. 18:52
6/25 Bubuka508 válasza:
Talán kérdezd meg tőle. Egyébként valószínűleg meg tudná magyarázni, újabban összemossák a dolgokat, azzal, hogy a teológiai tanokra megpróbálják ráhúzni, hogy nem mondanak ellent a természettudományos tényeknek, csak az emberek ostobák és nem tudják a dolgokat megfelelően értelmezni...
2019. jún. 11. 18:55
7/25 anonim válasza:
Hát igen. Nyilván régen jobban ment az agymosás, most már muszáj visszakozni kicsit, különben nincs bevételük.
2019. jún. 11. 18:57
8/25 anonim válasza:
Először is:
A dínók léteztek, ez tény, ott vannak a fosszíliák.
Másodszor:
A modern bibliatudomány a Teremtés könyvét nem értelmezi szó szerint. A leírások ugyanis műfaji szempontból etiológia, tehát teológiai mondanivalót tartalmaz, nem pedig historikus történetírást. Csak a szekták értelmezik szó szerint, tudományosabb körökben már nem divat.
2019. jún. 11. 19:03
9/25 anonim válasza:
Még annyit egyébként, hogy a dínók pont az előbb voltak eszembe, erre megjelenik itt egy ilyen kérdés. Érdekes. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!