Miért az arcon keletkezik a mitesszer, pattanás?
Nekem csak arcon, és általában ez a jellemző. Ez a legrosszabb, mert ez van mindig szem előtt.
Faggyúmirigy az egész testen van, nem csak az arcon, miért pont itt lesznek mitesszerek és pattanások?
Mindenütt lehet.
Talán az arc jobban porosodik.
Írtam: ez a jellemző.
A porosodás felmerül, de akkor kézen miért nincs? Vagy nyáron alkaron, lábszáron, szabadon levő testrészeken?
Pontos választ én sem tudok adni, de tényleg nem csak arcon van. Második leggyakoribb területek a dekoltázs és a hát (gerincvonala, lapockák, tarkó). Nekem még olykor a vállamon is van.
Illetve sokaknak borotvált területen (így lábon, combhajlatban is) megjelennek.
Nehéz kérdés... arra gondoltam evolúciós szinten az arc volt a leggyakrabban kitéve hidegnek, fagyásnak, szélnek, napsütésnek.
Az biztos, hogy a faggyú segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és emiatt elenállób lehet a fagyással és jegeces széllel szemben ha több faggyúmirigy van rajta.
Ez csak egy gondolat persze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!