Magyarország mikor nyert utoljára csatát?
Egymaga, vagy mint szövetséges valahol?
Mert akkor még azt is el tudom képzelni, hogy valami NATO szövetségben volt valami győztes csatánk. Ezt értsd úgy, hogy a mondjuk 1000 harcolú NATO katonából volt egy 10 fős magyart zászlóalj, és akkor abba a győzelembe mi is beletettünk.
Úgy hogy szintisztán a magyar állam, vagy Magyar Királyság, úgy szerintem a második vh-ig kell visszamenni.
#3 Válaszadó bingó!
Szövetségben még háborút is nyertünk 1991-ben.
Az első öbölháborúban Magyarország egy kis létszámú hadi orvoscsapattal képviseltette magát.
6 válasz de mé mindig nem lett leírva a dátum.
Amik meg lette említve azok komolytalan példák. Az elmúlt 100 évben még luxemburgot sem tudtuk volna egymagunk elintézni, annyira béna a honvédség.
Gondolom valahol 500-600 évvel ezelőtt keresendő az évszám, csak nem tudom, hogy melyik volt a legutolsó győzelme a magyarokbak. Aztán jött 500 év szívás, mindenki agyba főbe szopatott...tehát súlytalan és komolytalan volt a magyar haderő.
Ezért kell visszamenni a középkorba.
8
Ez igaz, így elfogadom a válaszokat :)
Felvidéket sikeresen visszafoglaltuk 1919-ben, az is szép volt, bár a románok utána megaláztak.
1939-ben meg talán délvidéket foglaltuk vissza önerőből dacára a csetnikek kemény ellenállásának, partizánakcióinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!