Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki tudja megmondani mi az...

LeonScottKennedy kérdése:

Ki tudja megmondani mi az egyetlen közös tényező a képen látható emberekben?

Figyelt kérdés

Hello!

Hoztam nektek egy rejtvényt.

Ez leginkább pszichológia és megfigyelő kézség, (de leginkább kapcsolódik a tudományhoz, szóval ne rakjátok át kedves moderátorok, thx).

Egy jó válasz van. Mármint tényleg az az egy, ha végül szabad a gazda lesz megértitek. Mivel nyilván aki nagyon akar ki tud találni alapvető primitív hasonlóságokat, mondani fogom, hogy az-e a megoldás vagy sem.

Itt a link a képekhez:

[link]

Normális nagysághoz katt az adott képre.

Alaposan meg kell figyelni a képeket.

Hajrá :)

2019. febr. 19. 17:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

#9 Mirőlszól megnyerted!

Pont nemrég láttam ezt a weboldalt. Ezek deep learninggel generált nem létező emberek.

Ez egy mesterséges neurháló, ami több millió igazi képpel lett feltanítva és ebből generálja az arcokat.

Elképésztően élethű, de könnyen lebuktatható. A szemüvegnél látszik a mosottság, egyes háttereknél, körvonalaknál. A konvolúciós neurhálóknál ez általános.

Viszont kétségtelen, hogy pár év és szemre már nem tudod megmondani melyik igazi... bár mókás, de a mesterséges neurhálók pont ebben a legjobbak.

Feltanítasz neki igazi és nem igazi képeket, és a szemmel nem látható különbségekre fog rátanulni. Ahogy a bőrráknál is már jobb a felismerés mint orvosnál kb.

2019. febr. 20. 01:01
 12/26 anonim ***** válasza:

Pár érdekes link a témában:

Álomgenerátor

[link]

Kézirajzból horror macska

[link]

Rajzoló

[link]

Meg sok ilyen van még ... a hátterében mindnek mesterséges neurhálók dolgoznak

2019. febr. 20. 01:06
 13/26 Wadmalac ***** válasza:

Legalább háromnál ugyanaz az aszimmetrikus száj-fog arány látható.

Gyanús volt, de elsőre nem esett le.

2019. febr. 20. 08:08
 14/26 anonim ***** válasza:

Oké, oké de mit nyertem? :D Egy jó nagy emlékszobornak örülnék amit kitehetek a polcra de semmi más haszna nincs amellett hogy áll ott a polcon. Szoktam látni hogy az olyanoknak mindenki örül.

Ezek az emberképek ettől függetlenül nagyon élethűek és mondom olyan kedvesen mosolyognak mintha mind boldog lenne attól amit lát. Biztos ilyen emberek képei alapján rakta őket össze. A háttér volt gyanús nekem is, de azt gondoltam valami nagyonbéna photoshopos utómunka eredménye is lehet. Ami még kicsit feltűnt, hogy midegyikre jó volt ránézni, olyan arcok amiket az emberi szem "szépnek" talál, és ez pont a szimmetrián múlik. És igaz, hogy van némi aszimetria, de még mindig sokkal kevesebb mint általában az emberi arcokon lenni szokott. Ha egy normál arcképet középen elvágunk és mindkét felét külön-külön tükrözzük, majdhogynem két teljesen más ember lesz belőlük. Szóval ezek az emberek a képen túl tökéletesek, bár ez is lehetne utómunka eredménye.

2019. febr. 20. 12:42
 15/26 Wadmalac ***** válasza:

"amiket az emberi szem "szépnek" talál, és ez pont a szimmetrián múlik. És igaz, hogy van némi aszimetria, de még mindig sokkal kevesebb mint általában az emberi arcokon lenni szokott"

A nem unalmas "szabvány" szépség éppen az apró aszimmetriáktól van, az ad egy kis plusz különlegességet a látványnak.

Például heterokrómia.

[link]

2019. febr. 20. 12:53
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez megint más megközelítés, hogy valamit esztétikai vagy karakterisztika szempontól nézünk. Ezért is tettem idézőjelbe a szép szót. Általánosságban az első szempont a szimmetria lesz, és ha ezen felül van egy könnyen beazonosítható eltérés, az attól lesz pozitív vagy negatív számunkra, hogy különlegességnek vagy hibának határozzuk meg, de ez már egyénenként, meg kultúránként eltérő megítélés alá esik.

A gépek azon fognak mindig elbukni, hogy nem értik a tökéletlenség elengedhetetlen fontosságát. :)))

2019. febr. 20. 13:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Mindenkinek pozitív az arckifejezése, érzelme. Van köztük öröm, határozottság, stb de mind pozitív.
2019. febr. 20. 13:40
 18/26 anonim ***** válasza:
Lehet hogy tévedek, de mi van ha ezek az emberek nem is léteznek :D [link]
2019. febr. 20. 13:53
 19/26 anonim ***** válasza:
közbe észrevettem hogy már kitalálták, akkó mindegy
2019. febr. 20. 13:55
 20/26 A kérdező kommentje:

Jó sokat kellett frissítenem az oldalt mire megtaláltam ezeket a képeket. Az AI algoritmusa sajnos nem a legjobb még, a legtöbb kép elég pocsék. A háttér konkrétan mindegyiknél borzalmas.

Egyébként:

[link]

2019. febr. 20. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!