Teleportálás mellékhatása?
Így a hajnali álmatlan órákban felmerült bennem a kérdés.
Ha teleportáláskor az egyik helyen lebomlik a test, a másik helyen pedig összerakódik, akkor mi lesz azokkal a dolgokkal amik nem lebonthatóak? Például a lélek vagy a gázok.
Ha tényleg lenne teleportálás, akkor úgy képzelem el, hogy a testem helyén egy nagy rakás fing maradna.
"Sőt, mi van, ha az eredeti test nem mozdulatlan?"
Bizony. Itt is abszolút nullán kellene scannelni.
Halott ügy ez. Nulla idejű beolvasás nehezen elképzelhető. Valami olyan forradalmi új 3d-s, hologram-szerű rögzítés kéne, ami szerintem annyira sci-fi, hogy ennek technikai szintje van olyan durva, mint bármi más alternatíva a teleportálásra.
Ha már így elmerültünk a témában. Lenne egy olyan módszer, ami nem pusztít el, nem is visz sehova fizikailag. A tested egy pontban marad úgy, hogy a Föld egy másik pontján közben irányítasz egy kölcsön testet, mozoghatsz vele, kommunikálhatsz másokkal.
Például lenne x helyeken telefonfülke méretű fülke, bemész és kiválasztod hogy a Föld melyik pontján szeretnél belebújni egy testbe. Volt ilyen film is, szerintem nem is egy. De ez lehet nem is minősül teleportálásnak, de hadonló.
Csak nehogy berepüljön a teleportáló fülkébe egy légy.. :DD
Mint a filmben..
"Csak nehogy berepüljön a teleportáló fülkébe egy légy.. :DD"
Na az a teleportáló rendszer, ami össze tud kutyulni engem a léggyel, az ugyanolyan valószínűséggel teszi a májamat az agyam helyére. Kösz, nem kérek belőle. :D
" Lenne egy olyan módszer, ami nem pusztít el, nem is visz sehova fizikailag. A tested egy pontban marad úgy, hogy a Föld egy másik pontján közben irányítasz egy kölcsön testet, mozoghatsz vele, kommunikálhatsz másokkal."
John Scalzi: Bezárt elmék
Surrogates film.
Jó cucc, de csak viszonylag kis távra. A fénysebesség sem végtelen, már a Föld túloldalára is iszonyat idegesítő lenne a késés. A megszállott gémerek százezreket költenek pl. monitorban pár milliszekundummal rövidebb delayre, tizedmásodpercektől be lehetne zombulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!