Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan működik a kefír készíté...

Hogyan működik a kefír készítése, oxigén jelenlétében vagy nélküle történik az erjedés?

Figyelt kérdés

Azthiszem kimondtam a lényeget, erjedés. A fermentáció anaerob folyamat, ami oxigéntől ezártan megy végbe. Akkor mégis hogyan alszik meg a tej, ha csak egy egyszerű pohárban, lefedve (nem lezárva) néhány nap alatt, szobahőmérsékleten megalszik?


Tehát lényegében a fermentációt nem értem.



2018. dec. 14. 09:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"A fermentáció anaerob folyamat"

Ez így nem teljesen igaz.

( [link] )

Ez hátha segít:

"A tejsavbaktériumok energiaforrásai a szénhidrátok, amelyeket mind aerob, mind anaerob körülmények között tejsavasan erjesztenek (obligát erjesztők). Jóllehet kataláz-negatívok, azonban az oxigént elviselik, ún. aerotoleráns baktériumok."

[link]

2018. dec. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. dec. 14. 13:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!