Hogyan működik a kefír készítése, oxigén jelenlétében vagy nélküle történik az erjedés?
Figyelt kérdés
Azthiszem kimondtam a lényeget, erjedés. A fermentáció anaerob folyamat, ami oxigéntől ezártan megy végbe. Akkor mégis hogyan alszik meg a tej, ha csak egy egyszerű pohárban, lefedve (nem lezárva) néhány nap alatt, szobahőmérsékleten megalszik?
Tehát lényegében a fermentációt nem értem.
2018. dec. 14. 09:45
1/2 anonim válasza:
"A fermentáció anaerob folyamat"
Ez így nem teljesen igaz.
( [link] )
Ez hátha segít:
"A tejsavbaktériumok energiaforrásai a szénhidrátok, amelyeket mind aerob, mind anaerob körülmények között tejsavasan erjesztenek (obligát erjesztők). Jóllehet kataláz-negatívok, azonban az oxigént elviselik, ún. aerotoleráns baktériumok."
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. dec. 14. 13:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!