Milyen színből keverhető ki a sárga?
Figyelt kérdés
Gépen és színes fénnyel tudom hogy piros és zöld, de festékkel, ceruzával, stb...?2018. nov. 6. 11:08
11/15 anonim válasza:
Szinte mindenből. Én pl. ehetek bármit, mindig tudok egy sárgát dobni...
12/15 A kérdező kommentje:
Várom a poént, de nem jön.
2018. nov. 13. 18:06
13/15 anonim válasza:
Aki azt mondja, hogy a piros-sárga-kék az alapszín, az kérje ki az alábbi képnek a negatívját (kézzelfogható változatban), és nézze meg, hogy a piros valóban zöld e, a sárga lila, és hogy a kék narancssárga e.
A kép:
14/15 anonim válasza:
A sárgát és a kéket összekeverve zöldet kapunk. Ebből adódóan ha a zöldből kivonjuk a kéket, megkapjuk a sárgát,
Egyébként a sárgát nem szükséges kikeverni, mert a természet által alapból adott.
15/15 anonim válasza:
Ilyen alapon a cián is lehetne alapszín, mert azt a fajta világos színű ciánt sem lehet kikeverni, ami az R: 000 G: 255 B: 255
Az más kérdés hogy a nyomtató festéken jelzett CMYK jelzés az sötétebb kékesebb, de nem arra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!