Miért van ez így? Mit tud a tudat alatti amit mi nem? Van rá tudományos magyarázat? (Racionális egy nem racionális dologra)
Eseteket mondok amire emlékszem.
-Például igen sokszor történt meg az, hogy eszembe jut, hogy föl kéne hívni xy személyt, de amikor odaérek a telefonhoz a telefon rögtön el kezd csörögni és pont az az xy személy hívott engem! (Ez számtalanszor megtörtént)
-Vagy, hogy a szüleim külön élnek és amikor apumhoz elmentem egy hétvégére, hétre, hónapra akkor nem sűrűn hívtuk 1mást az anyámmal de ha felhívtam akkor is csak az általános dolgokról beszéltünk. Viszont ha valami történt, mármint, hogy megbetegedtem mikor apumnál vagyok akkor anyám MINDIG felhívott még aznap és nem úgy általánosan nyitotta a telefon beszélgetéseket. hanem azzal kezdett, h jól vagyok e? (Tudom ez az anyai megérzés, de ezt is honnan tudja a tudatalatti?)
-Emiatt a harmadik példám miatt nagyon ki fognak 1esek röhögni de nem baj, anonim vagyok fent=)
Szóval egyik este Apámmal megyünk az autóval. Apám a vezetésre koncentrál én meg csak nézek ki a fejemből -közben meg ment a rádió- és hirtelen (nem tudom, hogy honnan jutott az eszembe) azon kezdtem el filózni, h mi lesz akkor ha Michael Jackson meghal?
... Pár másodperc múlva hallom a rádióban, h Michael Jackson meghalt ...
Most nem arra célozgattam, hogy én egy jós vagyok, nem is arra, h bármiféle varázsló, vagy hogy én lennék az anti-krisztus, vagy az anti-anti-krisztus^^=D
Hanem arra akartam kilyukadni, h miféle összeköttetés van az emberi agyak közt? Az ugye köztudott, h a méhek elmennek nektár lelőhelyeket keresni és ha megtalálta egy méh akkor az összes méh oda megy. Náluk van valami összeköttetés az "elméjük közt", jobban mondva náluk is.
Ezt a tudomány valahogy definiálja, vagy esetleg van valami kimutatható információ sugárzás amit minden agy képes felismerni és ezt "levetíteni" az embernek?
ui.: visszatérve a második példámhoz: anyukámtól kb. 120km távol voltam.
Nézd meg A Titok (The Secret) című filmet!
Mellette ismerkedj meg az agykontrollal és választ fogsz kapni a kérdéseidre!
És ne törődj azokkal, akik esetleg kinevetnek, vagy nem hisznek ebben! Volt idő, mikor azokat nevették ki, sőt ölték meg, akik azt mondták, hogy gömbölyű a Föld...
Sok sikert!
"Utánanéztem, de nincs ilyen élénk fantáziám;)"
Ezt most úgy érted, hogy egy tudományos tényt fantáziálásnak gondolsz?
Szerintem a kutya ott van elásva, hogy az ember hajlamos alátámasztani a saját feltevéseit, és könnyen anélkül torzítja a saját tapasztalatait hogy észrevenné.
Például könnyen el tudom képzelni, hogy te is - mint mindenki más - naponta rengeteg emberre gondolsz. Családtagok, barátok, híres színészek, régi ismerősök, zenészek, történelmi személyiségek stb. De ezt persze nem jegyzi fel az ember, általában nyomban el is felejti ha éppen gondolt egy pillanatra valakire.
Viszont ha egyszer a fejedbe veszed, hogy van egy képességed, miszerint előre megérzed ha valaki fontossal fogsz beszélni, akkor mindjárt felfigyelsz arra, ha ez néha "bejön". És ezeket megjegyzed, a kérdésedben is kapásból felsoroltad a legfontosabbakat. Persze azt nem jegyzed meg, hogy rengetegszer volt olyan, hogy valaki felhívott és nem érezted meg előre, és azt sem jegyzed meg, hogy rengetegszer gondoltál valakire és az nem hívott fel egyáltalán.
A kérdésedből látszik, hogy úgy kicsit úgy igazítod az élményeidet, hogy azok passzoljanak ahhoz a feltételezésedhez, hogy előre meg lehet érezni más személyekkel a kapcsolatot. Ez persze nem baj és teljesen normális, az emberi természet része.
Ha érdekel, akkor még írok róla részletesebben, hogy miért gondolom ezt.
Az egyik első válaszoló pedig rögtön megmutatta bölcsességét, miszerint ezt már Einstein is megjósolta és "rejtélyes távolbahatásnak" hívta. A kedves válaszoló ha legalább alapszinten utána olvasott volna, hogy a híres "spukhafte Fernwirkung" (magyarul rejtélyes távolbahatás) kifejezésnek, akkor tudhatná, hogy a dolog a speciális relativitáselmélet egy kritikája volt akkoriban. Azt azonban Einstein még életében orvosolta az általános relativitáselmélet megfogalmazásával. És egyébként ez az egész egy kvantummechanikai probléma ami olyan távol van az ismerősök telefonálásának a megérzésétől, mint Makó Jeruzsálemtől, de talán még messzebb. Részletesebb magyarázatot róla itt olvashat akit érdekel:
De a kérdéshez ennek semmi köze.
Nem azt mondtam, hogy Einstein is megjósolta -.-"
Azt mondtam, hogy ennek köze lehet hozzá. Egyébként a dolog létező jelenség, attól még, hogy megmagyarázta-e vagy sem, ma is foglalkoznak vele, kutatják (a rejtélyes távolbahatást).
Nincs olyan messze a két dolog, csak a tipikus balagyféltekés lehetséges összefüggéseket meglátni képtelen agyad mutatja ezt neked.
Ha egész életben azt tanították volna, hogy a föld lapos, akkor ehhez ragaszkodnál foggal-körömmel.
De basszus! Mielőtt elkezdenek egyesek oltogatni pl.: "Jó a képzeletem"
Az, hogy egyesekkel ez nem történt még meg vagy ha igen figyelmen kívül hagyták az nem azt jelenti, h nem valóságos dolog. Most egy kicsit filózofikálok vagy mi a f*szt csinálok^^ de szerintem ezeket a dolgokat akkor lehetne a "jó képzeletnek" tulajdonítani, h ha misztikus dologról írtam volna, de ez csak egy elméleti kérdés amihez nem kötődik semmi misztikus lét.
Kontra válasz! Mi az, hogy élet? Mitől élünk? Ki készített minket? (Ha készítettek minket) és ha készítettek minket akkor az aki készített minket azt ki és minek készítette? (és még mehetnék a végtelenbe)
Visszatérés a méhekre! (Ezzel bizonyítgatva azt, hogy az agynak igenis van valami jelenleg műszerrel és konkrét érzésekkel információ hullámai (vagy nevezze bárki bárminek) Nem emlékszem teljesen erre mert ezt nekem egy biológus tanár mondta pár hónappal ez előtt, hogy azt hiszem egy kaptárt -és nem nektárt:)- elrejtettek km. re a méhektől miközben azok nektárt gyűjtöttek. Csak egyetlen egy méh a rajból amikor megtalálja a kaptárt -legyen km-re a méh rajtól- nyomban értesülnek valami féle kapcsolat által a raj további tagjai a kaptár helyzetéről. Nem biztos, hogy ezt most jól mondtam el mert már nem emlékszem annyira a dologra!
Nah! És ez lenne az alapja az elméletemnek.
Például könnyen el tudom képzelni, hogy te is - mint mindenki más - naponta rengeteg emberre gondolsz. Családtagok, barátok, híres színészek, régi ismerősök, zenészek, történelmi személyiségek stb. De ezt persze nem jegyzi fel az ember, általában nyomban el is felejti ha éppen gondolt egy pillanatra valakire.
Viszont ha egyszer a fejedbe veszed, hogy van egy képességed, miszerint előre megérzed ha valaki fontossal fogsz beszélni, akkor mindjárt felfigyelsz arra, ha ez néha "bejön". És ezeket megjegyzed, a kérdésedben is kapásból felsoroltad a legfontosabbakat. Persze azt nem jegyzed meg, hogy rengetegszer volt olyan, hogy valaki felhívott és nem érezted meg előre, és azt sem jegyzed meg, hogy rengetegszer gondoltál valakire és az nem hívott fel egyáltalán.
A kérdésedből látszik, hogy úgy kicsit úgy igazítod az élményeidet, hogy azok passzoljanak ahhoz a feltételezésedhez, hogy előre meg lehet érezni más személyekkel a kapcsolatot. Ez persze nem baj és teljesen normális, az emberi természet része.
Ha érdekel, akkor még írok róla részletesebben, hogy miért gondolom ezt.
Elemrülten koncentrálok a játékra (a külvilág néha ilyenkor kiesik:) ) Csak arra koncentrálok, h honnan jöhetnek, hogy mozogjak, hol ne fussak? Ilyenkor szerintem más ember nem nagyon gondol éppen más emberekre, én legalábbis nem nagyon szoktam. "Eksün" közben eszembe jut az anyám és láss csodát csörög a telefon és kitalálhatod, h ki hívott!:)
Ezzel most arra próbálok utalni, amit már leírtam az előző három kommentemben: a pillanat.
Ám én most nem azt állítom, h jós vagyok, nem is azt, hogy ez egy képesség, hanem hogy van valami kapcsolat az emberi elmék között amit (nagyon mélyen) tudat alatt megért az ember de csak pár alkalommal válik tudatossá.
Nah mind1! Ez egy olyan téma ahol azért eléggé szét ágazódnak a vélemények:), elméletek. Egyszer majd ha odáig eljut az emberiség akkor úgy is rájövünk.
4. commentelő vagyok, és egygetértek a 00:00 kommentelővel.
Kérdésedre, hogy a MJ történést mivel magyaráznám:
két pszichológiai jelenséggel, az egyik a gardenparty jelenség, a másik pedig a szubliminális priming.
gardenparty jelenség: képzeld el, hogy egy fogadáson egy ismerősöddel beszélsz, és körülötted is sok ember teszi ezt a barátaival. a hallásod lehetővé teszi, hogy halld a többi ember beszélgetését, az elme (figyelem) viszont kiszűri a felesleges infókat, ezáltal lehetővé téve azt, hogy a barátodra figyelj. de a nem tudatosult beszélgetéseket is feldolgozza az agy. Esetedben lehetséges, hogy hallottad, hogy más MJ haláláról beszélt, csak nem tudatosult ez az info, mert nem figyeltél rá. Mivel nem tudatosult, nem emlékszel arra sem, hogy már hallottad.
Priming: előfeszítés, ezzel kapcsolatban én is végeztem kísérleteket. Azt jelenti, hogy egy kapott szenzoros információ nagymértékben befolyásolja az ezt követő kognitív folyamatokat, hozzáférhetővé téve a vele asszociált emlékeket. ez még akkor is működik, ha az inger nem tudatosult. ez a szubliminális priming.
összehozva a kettőt: valahol a nap folyamán (akár többször is) hallottál olyan beszélgetéseket, ahol MJ halála volt a téma. Ezáltal MJ halála folyamatosan előfeszítődött, egészen addig, amíg át nem törte a tudatküszöbödet (talán mert pont egy MJ számot halgattál éppen, és nem csináltál semmit, ami elvonja a figyelmedet)
a GP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!