Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy kell átváltani, vagy ez...

Hogy kell átváltani, vagy ez mennyi?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy amerikai ismerősöm, és kérdeztem tőle, hogy hány centiméter magas, ő erre ezt válaszolta : 5'3 1/2. Ez most akkor mit jelent, mert írtam neki én mennyi vagyok és, hogy nem tudja úgy leírni, de persze, hogy nem. Kéne a segítsége valakinek, kérlek valaki eltudja mondani, hogy az akkor mennyi is. Köszí =)♥
2010. jún. 20. 22:13
 1/9 anonim ***** válasza:

5láb és 3 1/2 coll..

5*30,5cm + 3,5*2.54cm az annyi mint..

2010. jún. 20. 22:30
 2/9 Böse ***** válasza:
az amcsik már csak ilyen gyökerek
2010. jún. 21. 18:20
 3/9 Böse ***** válasza:
Szegények nem értenek ilyen roppant bonyolult prefixumokat, mint kilo-, centi-, deci-, mili-... ők az egyszerűség kedvéért ősember mértékegységgel mérnek lásd láb, hüvelyk stb.
2010. jún. 21. 18:23
 4/9 Silber ***** válasza:
Azért ne felejtsük el, hogy ők az angolszász mértékegységrendszert használva is ugyanolyan érdemeket értek el a tudomány és a mindennapok terén, mint bármely más fejlett ország. Teljesen mindegy, hogy milyen mértékegységrendszert használ valaki, és hogy az honnan származik.
2010. jún. 21. 22:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkitől a válaszokat.. :) ♥
2010. jún. 22. 01:08
 6/9 anonim ***** válasza:
22:51 - Ebben tökéletesen igazad van, de azért ne felejtsük el, hogy pl. a 650 millió dolláros Mars Climate Orbiter űrmisszió azért veszett annó oda, mert pár mértékegységet elfelejtettek átváltani. :)
2010. jún. 22. 15:46
 7/9 Silber ***** válasza:
Ez igaz. Viszont megint nem látom, hol a hiba az angolszász mértékegységekkel. A veszteséget emberi mulasztás, nem alkalmatlanság okozta. Természetesen én is az SI-mértékegységrendszert preferálom, de a másik is tökéletesen megfelelő a hétköznapi szóhasználatban, és a nem túl kis/nagy intervallumok kifejezése esetén.
2010. jún. 22. 18:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondtam, hogy hiba van az angolszász mértékegységekkel?

Azzal kezdtem, hogy tökéletesen igazad van. :)

2010. jún. 22. 20:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyébként kicsit hosszú, de vannak benne vicces dolgok az angolszász mértékegységekről: [link]

(nem fizikusok az elejét átugorhatják :) )

Egy idevágó idézet:

"Egyszer ottani barátaink megkérdezték, milyen magas vagyok. Mondtam, hogy 195 cm, mire visszakérdeztek, hogy az mennyi. Előkaptam a kalkulátoromat, és közöltem, hogy mintegy 77 inch. Látva az értetlen arcokat, elosztottam 12-vel: 6,4 láb jött ki, és az sem volt jó. De amikor visszaszorozva a 0,4 lábat 12- vel, kijött 6'5", akkor azt mondták: nahát, tényleg magas vagy!"

És egy mondat ami "mindent elmond" az angolszász mértékegységekről:

"Szegény angolok nagyon szenvedhettek, amikor a régi, megszokott pénzrendszerükről (1 shilling = 12 penny, 1 font = 20 shilling, 1 guinea = 21 shilling) át kellett térniük az 1 font = 100 penny fantáziátlan és unalmas rendszerére."

2010. jún. 22. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!