Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a neve a háromszínű festéknek?

Mi a neve a háromszínű festéknek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amelyik más színben látszik oldalt, mint középen, és mint másik oldalt? (Pl. bal oldalról nézve kék, középről nézve lila, jobb oldalról nézve barnásabb)

Napszemüvegen és autókon látható ilyen legtöbbször.

2018. aug. 10. 10:30
 1/7 A kérdező kommentje:

Na erre gondoltam:

[link]

2018. aug. 10. 10:33
 2/7 Wadmalac ***** válasza:
100%
Van a flip-flop, aminek metálszemcséi illetve fedőlakkja módosítja az árnyalatot különböző szög alatt és van a holografikus, ami nanorétegekkel játszik, mint a szivárványos olajfilm a vízen.
2018. aug. 10. 10:52
 3/7 A kérdező kommentje:
A napszemüveg lencsén és a kocsikon általában melyik szokott lenni?
2018. aug. 10. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
LSD-nek hivják.
2018. aug. 10. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

A szemüveglencsét nem festik. :) Annyit találtam róla, hogy a tükröződésmentes felületkezelés adhat ilyen színt:

"Több, a lencsék első és hátsó felületére felvitt fémoxid, vagy fluorid rétegből állnak. A réteges hatás miatt az AR rétegek néha kissé zöldes, kékes, vagy lilás színben játszanak, az egyedi gyártói tervezéstől függően."

Autók esetében ha rákeresel a neten, mindkét fentebb leírt festékfajtára lesz példa.

2018. aug. 10. 12:20
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

A linkelt kép nekem kérdéses, hogy bármelyikhez tartozna.

Ezek a szemüvegek szerintem nem adnak különböző színeket különböző szögben, fixen ilyen "tarka".

De egyébként ezt is mostanában rétegtechnikával csinálják.

2018. aug. 10. 12:55
 7/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Itt van egy kis példa a hologramos és a flip-flop festésre.

https://www.youtube.com/watch?v=DMDCoyJTNzQ

https://www.youtube.com/watch?v=jLL9lCAnHbY

2018. aug. 10. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!