Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a zöld ill. fehér anyag...

Mi az a zöld ill. fehér anyag a víz felbontásakor a víz tetején és alján?

Figyelt kérdés

Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)

[link]

[link]

2018. júl. 19. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.
2018. júl. 19. 13:12
 2/9 Wadmalac ***** válasza:
100%
Jaja. A réz elektródáról származó rézoxid lesz a zöld és mivel szerintem nem desztillált vízből, hanem csapvízből dolgoztál, a fehéres cucc meg a víz oldott, majd kicsapódott ásványi tartalma lehet, jó eséllyel kalcium- és magnézium-karbonát.
2018. júl. 19. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
#1 Ez a fajta humor a legnemesebb :ddd
2018. júl. 19. 18:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem én írtam töbszőr le, valami hiba történt, amit észre is vettem és törőltem is ezt a kérdést, nésőbb újra felraktam. Amúgy igen csapvízbőlndolgoztam, az anód és katód egyaránt acél szeg volt
2018. júl. 19. 20:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul méf a vezetékbis alumíniumból volt ami a szegekbe vezette az áramot, tegát a zőld kizárt, hogy rézoxid legyen! De akkor mi?
2018. júl. 19. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:

A vasnak is vannak mindenféle oxidjai, hidroxidjai, stb. Leggyakoribb színei a kék, sárga, vörös. De valami vegyes oxidja simán lehet ilyen színű is, nem tudom. DE a vas szegnek vannak ötvözői is, amiknek szintén van egy rakás oxidja, hidroxidja, stb. És ezeknek vannak kombinációi is. Szóval így ránézésre teljesen lehetetlen megmondani a pontos összetételt. Kobalt? Annak vannak ilyen színű oxidjai is. Lényeg a lényeg, grafit elektróddal próbáld és akkor nem lesz. Ha konkrét azonosítás érdekel, akkor kezdetnek szűrd le, mosd át aztán oldd fel.

A fehér cucc meg a Mg és Ca. Karbonát, hidroxid vagy azok kombinációja. Pl. a Mg-nak sok ilyesmi csapadéka van: MgCO3∙Mg(OH)2∙5 H2O vagy (MgCO3)4·Mg(OH)2·5H2O. Szóval abból, hogy fehér megint csak nem lehet pontosan azonosítani. Elvileg savval könnyedén újra oldatba viheted.

Az teljesen lényegtelen, hogy a vezeték miből volt. Az számít, ami belelóg az oldatba.

2018. júl. 19. 22:01
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
Ha nem réz, akkor króm. Az tutira van a szögben. Krómdioxidot meg még festékben is használnak zöld színnek.
2018. júl. 20. 08:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2018. júl. 20. 19:00
 9/9 anonim ***** válasza:
A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.A válaszhoz ismerni kellene az elektrolit az anód és a katód anyagát, összetételét. A zöldes szín általában réz jelenlétére utal.
2018. szept. 13. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!