Mi az a zöld ill. fehér anyag a víz felbontásakor a víz tetején és alján?
Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)Szóval kísérletezgettem a víz felbontásával, de arra lettwm figyelmes, hogy a víz tetején zőld anyag keletkezett, továbba a víz alján valam felhőszerű (tehát alaktalan) fehér anyag vált le a készülékröl ami felbontotta a vizet, azaz Hidrogént állított elő. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken. (Az eszközt már kivettem az üvegből)
A vasnak is vannak mindenféle oxidjai, hidroxidjai, stb. Leggyakoribb színei a kék, sárga, vörös. De valami vegyes oxidja simán lehet ilyen színű is, nem tudom. DE a vas szegnek vannak ötvözői is, amiknek szintén van egy rakás oxidja, hidroxidja, stb. És ezeknek vannak kombinációi is. Szóval így ránézésre teljesen lehetetlen megmondani a pontos összetételt. Kobalt? Annak vannak ilyen színű oxidjai is. Lényeg a lényeg, grafit elektróddal próbáld és akkor nem lesz. Ha konkrét azonosítás érdekel, akkor kezdetnek szűrd le, mosd át aztán oldd fel.
A fehér cucc meg a Mg és Ca. Karbonát, hidroxid vagy azok kombinációja. Pl. a Mg-nak sok ilyesmi csapadéka van: MgCO3∙Mg(OH)2∙5 H2O vagy (MgCO3)4·Mg(OH)2·5H2O. Szóval abból, hogy fehér megint csak nem lehet pontosan azonosítani. Elvileg savval könnyedén újra oldatba viheted.
Az teljesen lényegtelen, hogy a vezeték miből volt. Az számít, ami belelóg az oldatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!