Van-e megkötés arra, hogy pontosan milyen színárnyalatot használjunk egy címerben? (heraldika)
Ha számítógépen szeretnék címert rajzolni, akkor meg van-e határozva, hogy annak (nagyjából) mi legyen a színkódja?
Teszem azt, a vörös lehet...
– ez: [link]
– és ez is: [link] ?
Vagy milyen megkötés van erre? Azért merült fel bennem, mert vannak nemheraldikus színek (pl. kenya-vörös), mely kicsit eltér ugyan a "megszokott" vöröstől, de szerintem bőven belefér a "vörös" kategóriába.
Címerleírásban egyáltalán meg van különböztetve a kenya-vörös a sima vöröstől vagy ez csak felesleges szőrszálhasogatás?
Amennyire én tudom, a címertan CSAK alapszínekkel dolgozik, sőt, az arany és sárga, fehér és ezüst is cserélhetőek egymással.
Persze ez a hagyományos heraldika, zászlókban is már különbözni szokott pl. a világos- és sötétkék. De konkrét árnyalatok megkötése tudtommal nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!