Mi az a szigetelő levezetési jelensége? (Energiaellátásban)
"A maradékáram abból adódik, hogy a kompenzáló tekercsnek (ívoltó tekercsnek) van ohmos ellenállása, valamint a szigetelők szivárgási, levezetési jelenségei miatt."
Ebben a mondatban úgy gondoltam, hogy a szivárgási jelenség az arra utal, hogy a szigetelő sosem tökéletes, így valamennyi áram mindig "áthatol". A levezetési jelenség az nem tudom pontosan micsoda.
De mind a kettőt is elmondhatod pontosan, szívesen meghallgatom.
Van a levezetés és a szivárgás között "és"? Te még nem találkoztál olyannal a magyar nyelvben, mikor két különböző szóval azonos tartalmat jelölnek? Mint alábbi két forrásban is.
"Ezen okok miatt a vezeték mentén levezetések (szivárgó
áramok) jönnek létre."
" Levezetés a szigetelőknél, szivárgási áram Levezetésen azt a jelenséget értjük, hogy a feszültség alatt álló vezetőből a szigetelésen, ill. a szigetelők felületén keresztül a földelt tartószerkezet felé nagyon kis értékű áram folyik."
annyira egyszerű, van itthon porcelán szigetelő nekem, lényege az, hogy 22 kV-in (állítólag 22 kV-os hálózat van)
az történik, hogy mivel szigetelő a porcelán, ezért kapacitíven működik, ezáltal kondenzátor effektus alakul ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!