Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet ennek a neve/tudomány...

Mi lehet ennek a neve/tudományos magyarázata?

Figyelt kérdés

Egy oldalt 20 mp alatt elolvasok, megértem. Két mondatoként megnézem az oldal elejét, ill. végét, így kialakul bennem az egész mondat körvonala. Miközben ezt csinálom a következő két mondattal, addig az előző kettő realizálódik bennem, és megértem.

Ez mi? Mert nem villámolvasás. az, ha minden igaz, tudalatti.

2010. jún. 11. 22:09
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Olvasd el így, Németh Lászlótól az Iszonyt, azután számolj be hány óra alatt volt meg 10 oldal.
2010. jún. 12. 00:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora oldalt 20mp alatt? Bemásolhatnál egy szöveget...

Én is tudok olyat hogy csak átfutom a szememmel és értem amit leírtak. De ez nem biztos hogy villámolvasás(vagy hogy hívják ezt) hanem csak rutin.

2010. jún. 12. 01:14
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

De elolvashatnád akár a Háború s békét, vagy az Anna Karenyinát is akár....

Biztos, hogy villámolvasással Gabriel Garcia-Marquez műveit is felfognád?

2010. jún. 12. 01:22
 4/7 sulfur ***** válasza:
100%

Ez is nyilván abbólered, ami már sokszor keringett a neten a szavak össze-vissza betűiről. Egy szó megértéséhez nem kell minden betüt megnézni. Elég a szó elején és végén álló betü, a többi csak legyen a kettő között.

A mondatok általában nem sok, csak 1 új információt tartalmaznak. Ha pont azt a szót "kapod" el, nem kell tovább olvasnod, mégis tudod, miről van szó. Meg aztán sokat segít a már megszerzett tudás. Forditanom kellett (volna) egy újságcikket órán. A cikk szavaiból egy 40 évvel ezelőtti utazó nevét és a Húsvét szigetek szót értettem. meg valami titok megfejtése. De azt már korábbról tudtam, hogy a szigeteken levő óriási szobrok titkát sokan vizsgálják+ Thor Heyerdal több könyvét is olvastam, így mondható, hogy megértettem a szöveget.

2010. jún. 12. 07:15
 5/7 Silber ***** válasza:

Hajrá: [link]

Ez kb. 1 oldal :)

2010. jún. 12. 12:35
 6/7 anonim ***** válasza:

12:35 a kém. pot. lóf*** :P :DD

ha az ajánlásnál tartunk, nekem a Fanni hagyományai, vagy Az ifjú Werther szenvedései tartottak sokáig :SS azóta is szidom őket, ahol tom.

de h a kérdezőnek is tudjak vmit mondani, tényleg nem lenne rossz, ha kipróbálnád, és elmondanád, h mi lett 1-1 tényleg nagyon bonyolult könyvvel. :)

és am nem is biztos, h kell nevének lennie, vedd úgy, h egyedi vagy ;D

2010. jún. 12. 14:02
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy kiragadok egy adott betűt aegy mondatból.

Próbálom érthetőbben:

Kétsoronként olvasok. Ránézek a sor elejére és végére, és amig a következő kettővel tenném, magamban gyorsan elmondom az első két sort. Valahogy így..

Egyébként beszéltem erről anyummal, azt mondta fiatalabb korában ő is igy volt ezzel sőt, fejleszteni is tudta..

Köszönöm mindenkinek a választ!

2010. jún. 12. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!