Mi lehet ennek a neve/tudományos magyarázata?
Egy oldalt 20 mp alatt elolvasok, megértem. Két mondatoként megnézem az oldal elejét, ill. végét, így kialakul bennem az egész mondat körvonala. Miközben ezt csinálom a következő két mondattal, addig az előző kettő realizálódik bennem, és megértem.
Ez mi? Mert nem villámolvasás. az, ha minden igaz, tudalatti.
Mekkora oldalt 20mp alatt? Bemásolhatnál egy szöveget...
Én is tudok olyat hogy csak átfutom a szememmel és értem amit leírtak. De ez nem biztos hogy villámolvasás(vagy hogy hívják ezt) hanem csak rutin.
De elolvashatnád akár a Háború s békét, vagy az Anna Karenyinát is akár....
Biztos, hogy villámolvasással Gabriel Garcia-Marquez műveit is felfognád?
Ez is nyilván abbólered, ami már sokszor keringett a neten a szavak össze-vissza betűiről. Egy szó megértéséhez nem kell minden betüt megnézni. Elég a szó elején és végén álló betü, a többi csak legyen a kettő között.
A mondatok általában nem sok, csak 1 új információt tartalmaznak. Ha pont azt a szót "kapod" el, nem kell tovább olvasnod, mégis tudod, miről van szó. Meg aztán sokat segít a már megszerzett tudás. Forditanom kellett (volna) egy újságcikket órán. A cikk szavaiból egy 40 évvel ezelőtti utazó nevét és a Húsvét szigetek szót értettem. meg valami titok megfejtése. De azt már korábbról tudtam, hogy a szigeteken levő óriási szobrok titkát sokan vizsgálják+ Thor Heyerdal több könyvét is olvastam, így mondható, hogy megértettem a szöveget.
12:35 a kém. pot. lóf*** :P :DD
ha az ajánlásnál tartunk, nekem a Fanni hagyományai, vagy Az ifjú Werther szenvedései tartottak sokáig :SS azóta is szidom őket, ahol tom.
de h a kérdezőnek is tudjak vmit mondani, tényleg nem lenne rossz, ha kipróbálnád, és elmondanád, h mi lett 1-1 tényleg nagyon bonyolult könyvvel. :)
és am nem is biztos, h kell nevének lennie, vedd úgy, h egyedi vagy ;D
Nem arról van szó, hogy kiragadok egy adott betűt aegy mondatból.
Próbálom érthetőbben:
Kétsoronként olvasok. Ránézek a sor elejére és végére, és amig a következő kettővel tenném, magamban gyorsan elmondom az első két sort. Valahogy így..
Egyébként beszéltem erről anyummal, azt mondta fiatalabb korában ő is igy volt ezzel sőt, fejleszteni is tudta..
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!