Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi értelme az örök életet...

Mi értelme az örök életet kutatni?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani, hogy örök élet "receptjét" akarják megfejteni a tudósbarátaink. De mihez kezdene az emberiség az örök élettel? Pont, hogy a körforgás az életnek a lényege. Vagy úgy értik az örök életet, hogy pl 300 évig éljen egy ember?

Szerintem az a fajta kutatás akkor jöhet szóba, ha már minden betegségre van gyógymód, és mindenki teljes életet élhet.

2010. jún. 11. 19:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

Hát ha lenne örök élet akkor bizony szeret-nem szeret alapon működne :P

Egyébként ha meg közölnék, hogy nem lehet gyerekem, akkor gyorsan csinálnék egy párat és csak utána kérném az örök életet, feltéve, ha ezzel örök ifjúság is járna.

2010. jún. 11. 21:37
 12/26 A kérdező kommentje:
ezt kikerülendő senkinek sem lehetne gyereke, csak úgy hogy bevesz egy kapszulát, ami lehetetlenné teszi, hogy az örökélet kapszula kifejtse a hatását :D
2010. jún. 11. 21:56
 13/26 A kérdező kommentje:

lebombázzák a kapszulagyárat, és bye bye emeriség :D

(következtetés)

2010. jún. 11. 21:57
 14/26 anonim ***** válasza:
58%

"Már nemazért, de dolgozni ugyanúgy kéne, különben a gazdaság befuccsol :D Tehát ugy számoljon mindenki, hogy gyakorlatilag örökké dolgozol, és csak kb 1 hó szabid van.

Tehát úgy tanulnád a küzdősportokat, h munka-munka-munka-munka-munka-munka-munka-munka-munka-munka- utazás, küzdősport --munka-munka-munka-munka-munka-munka-munka"

A tököm érdekli mindenki más örök élete. Én már az előző válaszomban is azt mondtam, hogy ha SZÁMOMRA volna elérhető. Ha pedig csak nekem van örök életem, iszonyatos szabadságot kapok. Évszázadokig biztosan nem foglalkoznék munkával.

2010. jún. 11. 21:58
 15/26 A kérdező kommentje:

na, ezaz, mindenkinek csak a saját örökélete köll :D Jólvan parasztok :D Társadalmi, kollektív szinten érdekel az elmélet, hiszen ha kutatják nem egy embernek akarják elérhetővé tenni. De mégis ki döntené el, hogy Fos Jóska kaphat csak örökéletet Taktaszadáról?

Na mind1, látom a tízujjú földlakók nem értették meg a kérdés lényegét :D

2010. jún. 11. 22:01
 16/26 anonim ***** válasza:
Íme, én vagyok a kivétel. Én nem vennék be egy ilyen kapszulát, én kíváncsi vagyok a halálra. Nem hiszek sem istenben, de azt sem gondolom, hogy a halállal gémóver. Kíváncsi vagyok...
2010. jún. 11. 22:56
 17/26 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem meg pont, hogy a halállal gémóver, szóval ha meg tapasztalod, onnantól vége.

Mindenkinek sem kellene örök életűnek lennie, mert akkor tényleg dolgozhatnál a végítéletig, és sokan szerintem pszichológiailag nem is bírnák.

Viszont ha csak kevés örök életű van...

2010. jún. 12. 00:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Örök élet recept nem nagyon van. A sejtek újratermelődése egy bizonyos kor után lelassul és ezt a folyamatot szeretnék lassítani, esetlegesen megállítani. Nagyon szép, nagyon jó ötlet, de nincs olyan szinten a génsebészet, illetve az aktuális törvények (klónozás tiltása, génmanipuláció korlátozása stb.) ezt nem teszik lehetővé.

Nekem mondjuk tettszene az ötlet, vagy egyáltalán a hosszabb élet. Olyan genetikai betegséggel élek aminek köszönhetően körülbelül 40 éves koromig fogom húzni. Sok az a 40 év is, de ettől függetlenül jó lenne ha több lenne, legalábbis én örülnék neki.

2010. jún. 12. 14:59
 19/26 A kérdező kommentje:
A többel nincs baj, mondjuk ha mindenki 100 évet élne az még ok, viszont akkor a nyugdíjat alaposan át kellene szervezni, meg úgy lenne értelme, ha egészséges is maradna az ember...
2010. jún. 12. 16:05
 20/26 dellfil ***** válasza:

Az okos válaszokat már megírták előttem. Te is megválaszoltad a kérdésedet az utolsó mondatoddal. Jól.

"Szerintem az a fajta kutatás akkor jöhet szóba, ha már minden betegségre van gyógymód, és mindenki teljes életet élhet."

Hadd kötözködjek kicsit.

Mi az, hogy 300 évig élhet egy "örökéletű" lény (ember)?? Miért nem milliárd évekig?? (Jelzem, akkor sem volna "örökéletű" hiszen a végtelen ideig való élethez képest, a billiószor billió évig való élettartam is elhanyagolhatóan rövid...

Vagyis röviden: NINCS értelme semmiféle "örökélet" kutatásnak.

2010. jún. 12. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!