Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent ez az idézet? Lent.

Mit jelent ez az idézet? Lent.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy én vagyok hülye de nem értem.

A fény harcosa tudja, hogy egy angyal és egy ördög vitatkozik a keze fölött, amely a kardot tartja. Az ördög azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a megfelelő pillanatot. Félsz. Az angyal azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a kellő pillanatot. Félsz. A harcos meglepődik. Mindketten ugyanazt mondták. Aztán az ördög folytatja: - Hadd segítsek neked. Az angyal pedig azt mondja: - Segítek neked. A fény harcosa ekkor megérti a különbséget. A szavak ugyanazok, de a szövetségesek különböznek. És elfogadja az angyal kezét.

2010. jún. 11. 14:48
 1/3 Réti bubuzér ***** válasza:
Az angyal feltétel nélkül segít, míg az ördög valószínűleg boltolni akar a segítségért cserébe.
2010. jún. 11. 14:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyet értek az elsővel.

Nem az a lényeg, hogy ki mit mond, hanem hogy milyen szándék vezeti.

Az ördög és az angyal ugyanazt mondja, de az angyal önzetlenül segít, az ördög viszont csak azért, mert akar cserébe valamit.

2010. jún. 11. 15:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a váálaszokat. :)
2010. jún. 11. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!