Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A légszennyezés (nagyvárosi!...

A légszennyezés (nagyvárosi! ) tényleg nagyon fajsúlyos egészségügyi szempontból?

Figyelt kérdés

Egyre több és több embert hallani, hogy emiatt aggódik.

Budapesten, ahogy a szmogtérképen látom, általában a szállópor a legvészesebb, nyáron ugye néha az ózon. Az eü. határérték 40-100 %-a között szoktam látni általában, szerintem ez tök jó! Jó, kedvezőtlen időjárási körülmények között sajnos 2-300 %, de akkor jóformán az egész országban.

Eleve egyébként nem szoktam kiugróan szennyezettebbnek látni Budapestet a magyar nagyobb városoknál.

A munkahelyemnél, ami Buda, de NEM a hegyvidék és nem elit, kertesházas környék, szerintem kifejezetten tök jó a levegő. ;) (de tényleg)

Szerintem a légszennyezettség huszadlagos a krónikus alváshiány, a stressz, a szorongás, a rossz kedv, a túl sok só, az ítelízesítők, az adalékanyagok, túl sok cukor, túl kevés gyümölcs, túl kevés zöldség, túl kevés folyadék mellett.

Hol téves az elméletem? :P

2018. márc. 8. 19:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Még Kínában és Indiában is jobb a levegő, mint Magyarországon

[link]

Szegény kínai kötvényesek jól át lettek verve.

„A többség viszont jól érzi itt magát, mert Kínához képest nagyon jó a levegő, jobb az idő, az EU-s standardok miatt nagy az élelmiszer-biztonság (ami a kínaiaknak nagyon fontos szempont az ottani nagy élelmiszerbotrányok miatt), és sokkal nyugisabb az élet. ”

[link]

2018. szept. 17. 17:51
 12/17 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ne haragudj #11 de pár éve 2 hónapig éltem Pekingben.

Amikor 50 méterre lévő épületet nem látod, barnás folt van a nap helyén, és maszkban szédülsz az oxigénhiánytól az biztos nem jó levegő. Na jó Kína iszonyat nagy és a Himalájai meg trópusi vagy sivatagi régiókban biztos jó a levegő, lehet leviszi az átlagot a Magyar alá is. De ahol sokan élnek és iparvárosok vannak ott az EU határértéket 500-800 szorosan meghaladó szmog is ért kint.

De néha 1000 - 1200 szoros értékek is előfordultak. Az a vicces amikor ilyen körülmények közt jön szemben az utcán a kínai és bagózik...

Magyarországon még csak hasonlót sem láttam soha! Itt szerintem ha elérné a 300x értéket akkor kitörne a pánik...

Egyébként tudtommal európán belül is elég jó a levegőnk általában.

2018. szept. 17. 21:46
 13/17 anonim ***** válasza:
2018. okt. 4. 09:33
 14/17 anonim ***** válasza:
2018. okt. 11. 19:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez a leginformatívabb a magyarországi légszennyezés terén:

[link]

2018. nov. 9. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

De találtam még egyet nektek: [link]

(Ha nem budapesti vagy, kattints jobbra fent a „Locate me” gombra!)

„A légszennyezés (nagyvárosi!) tényleg nagyon fajsúlyos egészségügyi szempontból?” kérdésre a rövid válasz a következő: „Igen, baz'meg, nagyon fajsúlyos!”.

2018. nov. 14. 13:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Tudsz-e angolul?

Ha igen, olvasd el ezt:

[link]

Ha nem tudsz, elmondom neked a lényeget:

„0-3 év közötti sanghaji gyermekeken végzett tanulmány szerint a járművek kipufogógázaiból, ipari kibocsátásokból és egyéb kültéri szennyező forrásokból származó finom (PM2.5) porszemcséknek való kitettség 78%-kal növelte az autista spektrumzavar (ASD) kialakulásának kockázatát.”

Figyeltél?!

78%-kal!

2018. nov. 16. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!