Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az a film réteg? Nagyon...

Mi az a film réteg? Nagyon érdekel.

Figyelt kérdés

Engem nagyon érdekel, hogy mi az.

Hallottam egy főzőműsorban, hogy a serpenyőben az olajból csak filmréteget képezzünk.

Láttam gyógyszertárban filmtablettát.

Van a garázsban film ragasztószalag.

Mi ez az univerzális anyag? Van köze az képanyag rögzítésére használt filmhez?

2010. jún. 9. 14:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs.

Itt olyan vékonyságú áttetszö olajnak szabad csak a serpenyö aljába maradnia ami mint egy film bevonja az egészet.

A filmréteg egy olyan hártya szerü valami, amirettentö vékony, befedi amit be kell fedni. Pl szopogatós filmtabletta (fájótorokra)azt jelenti hogy mikor elszopogatod egy filmréteg marad a torokodon, vékony, bevonja az egészet.

2010. jún. 9. 15:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább a vastagságára utal.

Tehát vékony réteget kell felvinni.

Annyi köze van hozzá, hogy a film rögzítésére használt celluloid szalag is nagyon vékony.

2010. jún. 9. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A film szó szerint vékony réteget jelent, ezért:

- mivel a mozik eredetileg fényképészeti filmre készültek (és készülnek), ezért kapták a film nevet. A fényképészeti film egy vékony réteg celluloidra felvitt ezöstnitrát réteg.

- az olaj film olyan, hogy nem áll a serpenyőben az olaj, nem lehet csurgatni, csak szét van kenve az alján, egyébként általánosságban is léteik olyan, hogy folyadékfilm, víz is tud olyat képezni.

- a filmtablettát egy vékony műanyag rétegbe csomagolják egyesével, ez tulajdonképpen a film, szemben a dobozos tablettával, ahol az összes tabletta egy dobozban van.

- a film ragasztószalagot nem tudom miért hívják így.

- van még viszont olyan, hogy biofilm, ez mikróbák által létrehozott réteg pl egy kövön.

2010. jún. 9. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:
vagy ha vizes úton mész kocsival gyorsan, akkor a kerék és az úttest között egy vékony, vízből lévő filmréteg alakul ki, amin aztán a kerék megcsúszik.
2010. jún. 10. 00:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Így már világos.
2010. jún. 10. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!