Álló csillagok?
Figyelt kérdés
Mik lehetnek az álló csillágok?
Miként használhatók?
És mit jelent az álló csillag kifejezés?
==========================================
A föld ciklusai? Pl.: Mi az 1 nap?
Mi az 1 év?
Mi az 1 hónap?
Ez nem házi! Ez fontosabb, ezek a kérdések is bennt lesznek egy holnapi témazáróban?
U.I.: nem kérdezném meg ha benne lenne a könyvben csak sajna nincs benn és ezért is mondta el a tanár úr hogy keressük meg valahol, de sehol sem találtam semmit róluk, ami használható lenne.
2018. márc. 5. 18:46
11/13 Wadmalac válasza:
Ja, végül is kis korrekció hasznosabb lett volna az "egyáltalán nem" válasznál.
12/13 anonim válasza:
Szerintem ez nem kis korrekció, mivel itt egy alapvető eltérés van amit meg kell tudni magyarázni. A laposföldesek szoktak azzal jönni, hogy ha most délben delel a Nap, akkor fél év múlva miért nincs délben éjjel, hiszen pont a másik oldalával fordulna a Föld a Nap felé, ha valóban pontosan 24 óra volna egy tengely körüli forgás periódusideje. Szóval én nem kis korrekciónak gondolom, hanem lényeges eltérésnek, ami mindenképpen magyarázatra szorul, hiszen a többségnek egyáltalán nem nyilvánvaló az eltérés oka. A kis eltérést mondjuk ott tudnám elfogadni, ha a precessziós mozgásból adódó századmásodperc körüli eltérésről beszélnénk, aminek évszázadok alatt sincs jelentős hatása, nem úgy mint ennek, ami fél év alatt fél napra duzzad.
13/13 Wadmalac válasza:
Mmmmmm, másképpen értelmezed a kis eltérést.
Énazt mondom, a kommentet kellett volna ellátni kis korrekcióval, ami most éppen megtörtént.
A tengelyforgás és a naphossz eltérését nem véleményezném kis vagy nagy jelzővel, mert attól függ, mihez viszonyítom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!